הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה- 1 קג' בצק עלים צרפתי מופשר
1/3 כוס שמן
3 בצלים גדולים קצוצים
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 חצילים קלוים, קלופים ומרוסקים
50 גר' צנוברים
מלח, פלפל
½ כוס פטרוזיליה
2 ביצים
לציפוי: 1 ביצה
1 כף שמן
שומשום או קצח
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני 190°c . משמנים תבנית בקוטר 28 ס"מ.
מחממים שמן במחבת מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשתנה צבעו.
מוסיפים למחבת את החצילים והצנוברים מתבלים ומטגנים עוד כ 5 דק'. מסירים מהאש מוסיפים פטרוזיליה וביצים ומצננים.
מחלקים את הבצק לשניים. שני שליש ושליש, מרדדים את החלק הגדול לעלה בקוטר 32 ס"מ, מעבירים לתבנית מהדקים תחתית ודפנות ומשטחים את המלית בשכבה אחידה.
מרדדים את הבצק הנותר לעלה בקוטר 28 ס"מ מכסים את המלית ומהדקים את שולי העלים.
טורפים ביצה עם שמן ומברישים את הבצק. זורים מעל שומשום ואופים 30 דק' עד שהבצק מזהיב.
בתאבון...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
