חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בשר ברוטב אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שעובר אצלנו במשפחה והוכנסו לו שידרוגים שלי (בעיקר בתחום התיבול), מצורפות גם תמונות להמחשת כל התהליך.
קציצות בשר ברוטב אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שעובר אצלנו במשפחה והוכנסו לו שידרוגים שלי (בעיקר בתחום התיבול), מצורפות גם תמונות להמחשת כל התהליך.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל גדול מגורר גס בפומפיה
1 ביצה
1 כפית אבקת מרק
תבלינים (שימו לב: יש לשים קורט מכל תבלין):
כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קארי, גריל עוף, מלח
5 כפות שמן זית
לרוטב:
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצים דק
4 שיני שום כתוש
חופן של פטרוזליה קצוצה
תבלינים, בדומה למה שתיבלנו את הקציצות עצמן: תבלינים (שימו לב: יש לשים קורט מכל תבלין):
כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קארי, גריל עוף, מלח
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
מניחים בקערה את כל המרכיבים לקציצות ולשים יחד עד לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה. צרים מהתערובת עיגולי קציצות (בערך בגודל של כדור "מטקות" או "פינג פונג").
מחממים במחבת את 5 כפות שמן הזית ומטגנים בו את כל הקציצות עד להזהבה, את הקציצות המטוגנות מניחים בינתיים בצלחת בצד ואילו את השמן שטיגנו בו את הקציצות שופכים לסיר הבישול. מוסיפים לשמן את הבצל הקצוץ ומשחימים קלות, מוסיפים את 2 שני השום הקצוצות וממשיכים לטגן לא יותר מדקה נוספת אחת. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב מלבד השום הכתוש ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח מוסיפים 2 שני שום כתוש, מערבבים ומכניסים לסיר את הקציצות המטוגנות שהנחנו קודם לכן בצלחת, כולל כל הנוזלים והמשקעים שנותרו בצלחת אשר ניגרו מין הקציצות. מורידים את האש לנמוכה ביותר ומביאים שוב לרתיחה ואז מוסיפים את 2 שני השום הכתושות הנותרות, ממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות בלבד ומכבים את האש, מגישים לצד אורז לבן או צבעוני.
מגיש: m73
מקור: מבוסס על מתכון של אמא שלי עם שידרוגים שלי
שתף את המתכון