הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם חמאה
1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה גס
1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
1/3 כוס סוכר
¼ כוס יין לבן
1 ליטר ציר ירקות או מים
1/3 כוס שמנת מתוקה
החומרים לקציפת הג'ינג'ר:
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
½ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר עמוק, מוסיפים את הדלעת , סוכר וג'ינג'ר , מכסיר את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עוד 2 דקות, מוסיפים את ציר הירקות ושמנת ומבשלים 10 דקות. מצננים מעט וטוחנים את תכולת הסיר. מסננים ומצננים לחלוטין. שומרים במקרר עד להגשה.
הכנת קציפת הג'ינג'ר:
מבשלים את השמנת בסיר קטן נפרד יחד עם הג'ינג'ר, על אש קטנה במשך 20 דקות. מקררים לחלוטין ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
להגשה:
מוזגים לכלי הגשה ומניחים מעל כף של קציפת הג'ינג'ר. אפשר לעטר בעירית קצוצה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: קארין גורן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
