הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג עגבניות שרי
5-6 שיני שום
7-8 עלי ריחן
גרגרי פלפל שחור שלם(אם אין ניתן להשתמש בפלפל שחור גרוס גס)
2 כוסות שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל 200°c.
שוטפים את העגבניות ומורידים להם את העוקץ (החלק הירוק) ומנגבים.
מרפדים תבנית אפיה בשכבה אחידה של מלח גס.
חוצים את העגבניות לחצי ומסדרים בתבנית שהחתך כלפי מעלה.
מכניסים את התבנית לתנור ומורידים את דרגת החום ל 120°c ומיבשים במשך כ: 3-4 שעות
(משאירים מגבת מטבח בין הדלת לתנור כך שהדלת תשאר פתוחה לשחרור האדים).
כאשר העגבניות יבשות ועדין רכות, מוציאים מהתנור ומקררים.
אוספים את העגבניות מהתבנית (בלי המלח)ומכניסים לצנצנת
מוסיפים את שאר החומרים וסוגרים היטב .
שומרים במקרר
מגיש:
מקור: קורס בישול
שתף את המתכון
