הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב העגבניות:
½ בצל סגול חתוך לקוביות
מעט שמן זית (לטיגון הבצל)
5 עגבניות בינוניות
¾ כוס קטשופ
4 שני שום קלופות ופרוסות דק
1- ½1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
½1 כפות סוכר (או: ½ כף סוכר + 1 כף מיץ לימון טרי- לאוהבי חמוץ)
4-5 עלי דפנה
¼1 ליטר מים
2 חצילים בינוניים (מאורכים, עדיפים)
מלח להשריה
2 ביצים טרופות
קמח לבן (לטבילה לפני טיגון)
שמן קנולה
כלים:
מחבת שטוחה רחבה, סיר רחב שטוח ( קיבול כ-4 ליטר)
אופן ההכנה
הכנת החצילים:
לקלוף את החצילים , לפרוס לפרוסות בעובי כ-1 עד ½1 ס"מ. לפזר על מגש רחב ולהמליח קלות משני צדדיה של כל פרוסה. להשאיר להפרשת נוזלים כ- 20- 25 דקות. בינתיים לבשל את הרוטב. לאחר גמר ההשריה, לשטוף את החצילים ולייבשם על מגבות ניר. לטבול בקמח ובביצה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים. אפשר להעביר בזהירות , את הפרוסות המטוגנות לסיר עם הרוטב הרותח, במחזורים של טיגון, עד גמר כל כמות פרוסות החציל.
בישול הרוטב ( להתחיל בזמן שפרוסות החציל מושרות במלח):
לשטוף את העגבניות , להוריד את העוקץ ולחתוך חריץ בצורת צלב בראש כל עגבנייה, ע"י שימוש בסכין חדה (עומק החריץ רק מעט יותר מעובי הקליפה).
להכניס את העגבניות לכלי ולכסות אותן במים רותחים. להשאיר ל 2-3 דקות. להוציא, לקרר ולקלוף את הקליפות. לרסק את העגבניות במעבד מזון לעיסה אחידה.
לטגן את הבצל החתוך לקוביות במעט שמן זית בתוך הסיר הרחב , עד להשחמה קלה. להוסיף את רסק העגבניות , המים (ראה הערה) , הקטשופ ושאר התבלינים . לערבב , לשפר תיבול ולהרתיח. להנמיך את האש ולהשאיר ברתיחה איטית.
לבשל את פרוסות החציל המטוגנות ברוטב העגבניות בסיר מכוסה כ-25 דקות , לבדוק רמת הנוזלים (ראה הערות)
אפשר להגיש חם או קר.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
