חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרוסות חציל ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל הוא אחד מסוגי הירקות שסופגים את טעמי הבישול היטב(כמו קישואים, למשל). brאישית אני אוהב את הטיבול המתוק-פיקנטי (למי שמעדיף טעם brשונה - הוספתי אפשרויות החלפה בסוגריים. במקרה כזה יש להחליף , לבדוק תיבול ולתקן). br br
פרוסות חציל ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל הוא אחד מסוגי הירקות שסופגים את טעמי הבישול היטב(כמו קישואים, למשל). brאישית אני אוהב את הטיבול המתוק-פיקנטי (למי שמעדיף טעם brשונה - הוספתי אפשרויות החלפה בסוגריים. במקרה כזה יש להחליף , לבדוק תיבול ולתקן). br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב העגבניות:
½ בצל סגול חתוך לקוביות
מעט שמן זית (לטיגון הבצל)
5 עגבניות בינוניות
¾ כוס קטשופ
4 שני שום קלופות ופרוסות דק
1- ½1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
½1 כפות סוכר (או: ½ כף סוכר + 1 כף מיץ לימון טרי- לאוהבי חמוץ)
4-5 עלי דפנה
¼1 ליטר מים
2 חצילים בינוניים (מאורכים, עדיפים)
מלח להשריה
2 ביצים טרופות
קמח לבן (לטבילה לפני טיגון)
שמן קנולה
כלים:
מחבת שטוחה רחבה, סיר רחב שטוח ( קיבול כ-4 ליטר)
אופן ההכנה
הכנת החצילים:
לקלוף את החצילים , לפרוס לפרוסות בעובי כ-1 עד ½1 ס"מ. לפזר על מגש רחב ולהמליח קלות משני צדדיה של כל פרוסה. להשאיר להפרשת נוזלים כ- 20- 25 דקות. בינתיים לבשל את הרוטב. לאחר גמר ההשריה, לשטוף את החצילים ולייבשם על מגבות ניר. לטבול בקמח ובביצה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים. אפשר להעביר בזהירות , את הפרוסות המטוגנות לסיר עם הרוטב הרותח, במחזורים של טיגון, עד גמר כל כמות פרוסות החציל.
בישול הרוטב ( להתחיל בזמן שפרוסות החציל מושרות במלח):
לשטוף את העגבניות , להוריד את העוקץ ולחתוך חריץ בצורת צלב בראש כל עגבנייה, ע"י שימוש בסכין חדה (עומק החריץ רק מעט יותר מעובי הקליפה).
להכניס את העגבניות לכלי ולכסות אותן במים רותחים. להשאיר ל 2-3 דקות. להוציא, לקרר ולקלוף את הקליפות. לרסק את העגבניות במעבד מזון לעיסה אחידה.
לטגן את הבצל החתוך לקוביות במעט שמן זית בתוך הסיר הרחב , עד להשחמה קלה. להוסיף את רסק העגבניות , המים (ראה הערה) , הקטשופ ושאר התבלינים . לערבב , לשפר תיבול ולהרתיח. להנמיך את האש ולהשאיר ברתיחה איטית.
לבשל את פרוסות החציל המטוגנות ברוטב העגבניות בסיר מכוסה כ-25 דקות , לבדוק רמת הנוזלים (ראה הערות)
אפשר להגיש חם או קר.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון