חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד (סופלה) ללא קמח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת "סופלה" שוקולד, רכה ומתוקה לראש השנה.
עוגת שוקולד (סופלה) ללא קמח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת "סופלה" שוקולד, רכה ומתוקה לראש השנה.
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם שוקולד מריר איכותי (49-50% מוצקי קקאו), שבור לקוביות.
250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
5 ביצים, מופרדות
¾ כוס (170 גרם) סוכר חום בהיר
החומרים לרוטב השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
20 גרם חמאה
¼1 כפות דבש
2 כפות ברנדי או רום
2 כפות מים
הכלים:
תבנית אפיה קפיצית בקוטר 24 ס"מ עם דפנות גבוהות
בגובה כ-8 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
אופן הכנת העוגה:
1.מחממים את תנור האפייה לחום נמוך (160°c ).
2.ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים (בן מארי).
מסירים מן האש ומצננים לחום פושר.
3.מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר (85 גרם) בקערת מיקסר ,
במהירות בינונית-גבוהה כ-6 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה המכפילה את נפחה. מעבירים לקערה גדולה מאד.
4.מקציפים את החלמונים (בקערת מיקסר נקייה אחרת) לקצף רך. לאט ובהדרגה מוסיפים את מחצית הסוכר שנותרה ומקציפים לקצף רך.
5.מקפלים 1/3 מהכמות של תערובת השוקולד לתערובת החלמונים , ואח"כ את יתרת הקצף.
6.מעבירים לתבנית ואופים בין 40 -60 דקות (תלוי בסוג השוקולד) או עד שקיסם המוחדר פנימה למרכז העוגה , יוצא עם כמה פירורים לחים (לא לאפות יתר על המידה). מעבירים סכין קטנה סביב השוליים ומצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
העוגה צונחת ונוצרים סדקים האופייניים לה (זה בסדר). אם הצדדים אינם אחידים בגובהם, אפשר לישר ולהנמיך קצת בלחיצה קלה בידיים או לישר בזהירות בסכין משוננת.
אופן הכנת רוטב השוקולד:
7. שמים את השוקולד עם החמאה, הדבש, הברנדי והמים ,בקערת מתכת וממיסים בסיר
מעל אדים (בן מארי). מסירים מן האש ומצננים לחום פושר. מסירים את הטבעת הקפיצית מן העוגה ויוצקים בעזרת כף , את הרוטב באופן חופשי (ראה תמונה). ניתן גם לחמם מעט את רוטב השוקולד לפני ההגשה ולצקת ממנו על כל מנה אישית.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון