חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


נתחי עוף בסגנון סיני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה טעימה להפליא, יש צורך להשקיע מעט אך שווה כל רגע כשאוכלים, מוגש בד"כ לצד אורז לבן או אורז מטוגן.
נתחי עוף בסגנון סיני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה טעימה להפליא, יש צורך להשקיע מעט אך שווה כל רגע כשאוכלים, מוגש בד"כ לצד אורז לבן או אורז מטוגן.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות באורך של 2.5-3 ס"מ
למשרה:
¼ כפית מלח
1 כף יין לבן
1 ביצה
2 כפות קורנפלור מדולל ב- 2 כפות מים
1 כף רוטב סויה
שמן לטיגון
ירקות:
8 פלפלים אדומים חריפים חתוכים (פלפלים כמו שמשתמשים לדגים מרוקאיים ולא משנה לאיזה גודל שחותכים אותם)
6 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות באורך של כ- 4-5 ס"מ
3 שיני שום קצוצות דק (לא כתוש)
לרוטב:
½ כוס מרק צח (ניתן לחילופין להכין גם ½ כוס מים רותחים עם ½ כף גדושה של אבקת מרק)
1 כף רוטב סויה
1 כפית קורנפלור מדולל ב- 1 כף מים
קורט פלפל שחור
מלח לפי הטעם (יש להיזהר מלהוסיף הרבה מלח מאחר ואבקת המרק מספקת מליחות)
1 כף סוכר חום
1 כפית חומץ הדרים
2 כפות יין לבן
¼ כפית זנגוויל טחון יבש
אופן ההכנה
מכניסים לקערה עמוקה את כל מרכיבי המשרה ומערבבים עד לאיחוד ואז מכניסים לתוך המשרה את נתחי העוף מערבבים היטב עד שכל הנתחים מצופים במשרה מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להשרייה של מינימום שעתיים במקרר עדיפות ללילה.
לאחר ההשרייה, מחממים במחבת עמוקה או בווק מעט שמן (בערך כ- 3 כפות) ומטגנים בו את נתחוני העוף עד אשר הם מחליפים את צבעם למין צבע לבן, מוציאים ומניחים בצלחת בצד. באותה מחבת שמים ככף נוספת של שמן ומטגנים כדקה את הפלפלים החריפים, לאחר מכן מוסיפים את הבצלים הירוקים וממשיכים לטגן עוד כ- 2 דקות ואז מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים שוב לבשל עוד כ- 2 דקות, לאחר מכן מוסיפים חזרה למחבת עם הירקות את נתחי העוף שנחנו קודם בצד וממשיכים לערבב ולבשל עוד כ- 3-4 דקות. בינתיים מכינים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב ואז מוסיפים את הרוטב לנתחי העוף עם הירקות, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ- 7-10 דקות עם מכסה סגור.
מגיש: m73
מקור: מבוסס על מתכון ישן של אהרוני עם שינויים שלי
שתף את המתכון