הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות באורך של 2.5-3 ס"מ
למשרה:
¼ כפית מלח
1 כף יין לבן
1 ביצה
2 כפות קורנפלור מדולל ב- 2 כפות מים
1 כף רוטב סויה
שמן לטיגון
ירקות:
8 פלפלים אדומים חריפים חתוכים (פלפלים כמו שמשתמשים לדגים מרוקאיים ולא משנה לאיזה גודל שחותכים אותם)
6 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות באורך של כ- 4-5 ס"מ
3 שיני שום קצוצות דק (לא כתוש)
לרוטב:
½ כוס מרק צח (ניתן לחילופין להכין גם ½ כוס מים רותחים עם ½ כף גדושה של אבקת מרק)
1 כף רוטב סויה
1 כפית קורנפלור מדולל ב- 1 כף מים
קורט פלפל שחור
מלח לפי הטעם (יש להיזהר מלהוסיף הרבה מלח מאחר ואבקת המרק מספקת מליחות)
1 כף סוכר חום
1 כפית חומץ הדרים
2 כפות יין לבן
¼ כפית זנגוויל טחון יבש
אופן ההכנה
מכניסים לקערה עמוקה את כל מרכיבי המשרה ומערבבים עד לאיחוד ואז מכניסים לתוך המשרה את נתחי העוף מערבבים היטב עד שכל הנתחים מצופים במשרה מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להשרייה של מינימום שעתיים במקרר עדיפות ללילה.
לאחר ההשרייה, מחממים במחבת עמוקה או בווק מעט שמן (בערך כ- 3 כפות) ומטגנים בו את נתחוני העוף עד אשר הם מחליפים את צבעם למין צבע לבן, מוציאים ומניחים בצלחת בצד. באותה מחבת שמים ככף נוספת של שמן ומטגנים כדקה את הפלפלים החריפים, לאחר מכן מוסיפים את הבצלים הירוקים וממשיכים לטגן עוד כ- 2 דקות ואז מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים שוב לבשל עוד כ- 2 דקות, לאחר מכן מוסיפים חזרה למחבת עם הירקות את נתחי העוף שנחנו קודם בצד וממשיכים לערבב ולבשל עוד כ- 3-4 דקות. בינתיים מכינים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב ואז מוסיפים את הרוטב לנתחי העוף עם הירקות, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ- 7-10 דקות עם מכסה סגור.
מגיש:
מקור: מבוסס על מתכון ישן של אהרוני עם שינויים שלי
שתף את המתכון
