חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מקלובה בנוסח טבעון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשבת קפצתי ליוסף בכפר בסמת טבעון. brבין קפה לקפה התייעצתי עם יוסף ועם סמר אשתו בשאלה מה אפשר לעשות עם חצילים ועם הודו אדום. אחרי דיון מעמיק, אליו הצטרף גם השכן, המסקנה הייתה אחת – מקלובה. brסמר הסבירה לי בפרוטרוט את שלבי הכנת המקלובה כשלצידה יוסף תורם את חלקו והשכן מחלק הוראות גם הוא. brכשניצבתי במטבח מול ערמת חצילים שנקטפו זה עתה בגינה וקילו וחצי הודו אדום, החלטתי להכין את המקלובה בדרכי שלי. התוצאה הייתה מוצלחת וחוסלה תוך יום ע"י משפחה רעבתנית. brשנו את המרכיבים והכמויות כאוות נפשכם, הוסיפו או גירעו תיבול, אלתרו כרצונכם, אך שימרו על השכבות ועל האורז שיוצר את החיבור בין המרכיבים.
מקלובה בנוסח טבעון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשבת קפצתי ליוסף בכפר בסמת טבעון. brבין קפה לקפה התייעצתי עם יוסף ועם סמר אשתו בשאלה מה אפשר לעשות עם חצילים ועם הודו אדום. אחרי דיון מעמיק, אליו הצטרף גם השכן, המסקנה הייתה אחת – מקלובה. brסמר הסבירה לי בפרוטרוט את שלבי הכנת המקלובה כשלצידה יוסף תורם את חלקו והשכן מחלק הוראות גם הוא. brכשניצבתי במטבח מול ערמת חצילים שנקטפו זה עתה בגינה וקילו וחצי הודו אדום, החלטתי להכין את המקלובה בדרכי שלי. התוצאה הייתה מוצלחת וחוסלה תוך יום ע"י משפחה רעבתנית. brשנו את המרכיבים והכמויות כאוות נפשכם, הוסיפו או גירעו תיבול, אלתרו כרצונכם, אך שימרו על השכבות ועל האורז שיוצר את החיבור בין המרכיבים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג הודו אדום
חצילים פרוסים
1 – 2 דלוריות פרוסות לפרוסות דקות
שני בצלים גדולים פרוסים
3 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
סלסילת פטריות
½2 כוסות אורז
מים או מרק עוף (עדיף)
סויה
יין אדום
אופן ההכנה
הכנות מקדימות:
בוזקים מלח על פרוסות החצילים ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים.
חותכים את ההודו לקוביות ומשרים ביין אדום, ברוטב סויה ובמעט מלח לפי הטעם.
מקפיצים את קוביות ההודו במחבת חמה מאוד עם מעט שמן כדי לאטום את הבשר. עדיף לעשות זאת בכמה מנות. מוציאים ושמים בקערה.
מטגנים את פרוסות הבצל ומוציאים לצלחת.
פורסים את הפטריות, מטגנים טיגון קל ומוציאים.
מוסיפים למחבת שמן לטיגון עמוק, מטגנים את פרוסות החצילים ומניחים על נייר סופג, אותו הנחנו על עיתוני סוף השבוע לספיגת השמן.
מפזרים על תחתיתו של סיר רחב וגדול מחצית מכמות הבצל המטוגן, מסדרים שכבה של פרוסות עגבנייה, שכבה ממחצית פרוסות הדלורית, פטריות, מחצית מכמות קוביות הבשר ושכבה ממחצית פרוסות החצילים. מפזרים כוס אורז ומנערים את הסיר כדי שהאורז ייכנס לכל החריצים והרווחים. ממשיכים לסדר שכבות – בצל, עגבנייה, דלורית, פטריות, בשר וחצילים ושוב מפזרים אורז ומנערים את הסיר.
יוצקים לסיר את הנוזלים שהצטברו בקערה של הבשר לאחר הטיגון, מוסיפים מרק או מים עד לכיסוי ומבשלים עם מכסה כ 20 דקות לאחר הרתיחה או עד שהנוזלים נספגים והאורז רך.
נותנים לתבשיל לנוח מעט, מעבירים סכין מסביב דפנות הסיר והופכים על צלחת גדולה או מגש. פורסים כמו עוגה ומגישים לסועדים.
מגיש: imgold
מקור: חברים + אילתור
שתף את המתכון