חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לוביה ירוקה ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"שירבו זכויותינו ותלבבנו"עם הברכה הזו מגישים בדרך כלל לוביה, שהיא סוג של שעועית מאורכת, כיוון ששמה דומה למילה רוביה והיא מרמזת על המילה ירבו. אצל המרוקאים אוכלים גם שומשום, כי בכף שומשום יש הרבה גרגרים וצבעו הזהוב מדבר בעד עצמו.
לוביה ירוקה ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"שירבו זכויותינו ותלבבנו"עם הברכה הזו מגישים בדרך כלל לוביה, שהיא סוג של שעועית מאורכת, כיוון ששמה דומה למילה רוביה והיא מרמזת על המילה ירבו. אצל המרוקאים אוכלים גם שומשום, כי בכף שומשום יש הרבה גרגרים וצבעו הזהוב מדבר בעד עצמו.
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג לוביה (שוטפים, מייבשים, מסירים את הקצוות וחותכים לפיסות באורך 3 ס"מ)
כ-3 כפות רסק עגבניות
מלח
מים
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הלוביה ומטגנים מכל הצדדים עד שהצבע משתנה (עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא). מוסיפים את רסק העגבניות, ממליחים ויוצקים מים עד לכיסוי הלוביה. בוחשים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהלוביה מתרככת. בודקים מדי פעם אם המים לא התאדו - צריכה להישאר כמות קטנה של נוזלים כל הזמן.
מגיש: קיבי
מקור:
שתף את המתכון