הוראות הכנה
מרכיבים
6-ביצים מופרדות
½-כוס סוכר
1-כוס דבש
2-כפיות קקאו
½-כפית נס קפה
½-כפית קינמון
קמצוץ ציפורן טחון
½-כוס שמן
20-גרם חמאה
1-כף ברנדי
4-תפוחי עץ{קטנים}מסוג גרנד סמיט
כוס וחצי קמח תופח{אסם}
לקישוט-50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-170°c.
לקלף תפוחי עף ולחתוך לקוביות קטנות,להכניס לסיר קטן,להוסיף 20-גרם חמאה ולרכך כ20 דקות על להבה נמוכה, לערבב פעמיים ולצנן.
להקציף בקערת מערבל במהירות גבוהה 6 חלבונים לקצף יציב ולהוסיף חצי כוס סוכר,להמשיך להקציף עוד כדקה ולהנמיך את דרגת המהירות (אם הכי גבוהה היא 6, להוריד ל 4).
להוסיף את החלמונים, דבש, ברנדי, שמן, קקאו, קפה, ציפורן והקינמון,לערבב דקה ולהוסיף קמח, לערבב בעדינות ולהוסיף תפוחי עץ מבושלים בחמאה, לערבב בעזרת כף.
לרפד תבנית קפיצית עגולה מס'26 בנייר אפיה, לשמן את הנייר במעט שמן ולצקת את הבלילה ואם החלטתם לקשט באגוזים,לפזר מעל הבלילה.
לאפות בתנור (170°c ) במשך 30 דקות.
עוגת דבש עלולה להשרף מלמעלה וכדי למנוע זאת ,פשוט לכסות אותה בנייר אפיה מלמעלה.
להמשיך לאפות עוד כ10 דקות והעוגה מוכנה,סך הכל זמן האפיה-40 דקות.להשאיר את העוגה בתנור מכובה כרבע שעה.
שנה מתוקה.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
