הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות (רצוי מזן "מג'הול")
שליש כוס שמן
½ כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
2 ביצים
קורט מלח
כוס מים רותחים
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח מנופה היטב
4 כפות קקאו
2 כפות דבש
75 גרם שוקולד מריר
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
לציפוי :
50 גרם שקדים קלויים קצוצים גס
100 גרם שוקולד מריר
כף שמן
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
משרים את התמרים בקערה עם כוס מים רותחים ואבקת האפיה למשך 20 דקות .
מערבבים את הסוכר, השמן, המלח, והוניל בקערה נפרדת. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת מוסיפים את הקמח הקקאו השוקולד [ מגורר ] והאגוזים ומערבבים היטב לעיסה אחידה .
מוסיפים את התמרים והמים ומערבבים היטב .
משמנים תבנית עגולה היטב ויוצקים את התערובת .
אופים כ 35 דקות (180°c) עד לבדיקה כי העוגה מוכנה ( קיסם יבש ).
מוצאים מהתנור ומצננים.
הציפוי :
ממיסים את השוקולד ומוסיפים את השמן מוסיפים את השקדים והדבש ומערבבים היטב.
יוצקים על העוגה ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות .
אפשר להגיש בלווי כף קצפת או גלידת וניל .
בתאבון !!!
מגיש:
מקור: גירסה אישית
שתף את המתכון
