חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוק טלה אפוי בדבש ועשבי תיבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מיוחד לערב חג, מתובל בטעם, מרשים וחגיגי.
שוק טלה אפוי בדבש ועשבי תיבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מיוחד לערב חג, מתובל בטעם, מרשים וחגיגי.
הוראות הכנה
מרכיבים
1-שוק טלה נקי ושטוף
1-בצל גדול קצוץ
4-שיניים שום חצויות
2-גבעולים רוזמרין טרי
¼-כוס בזיליקום טרי וקצוץ
¼-כוס כוסברה טריה וקצוצה
2-גבעולים נענע טריה
4-כפות דבש
6-כפות שמן זית
½-כפית פלפל שחור גרוס
½-כפית מלח
1-כוס יין אדום
1-כוס ציר מרק עוף
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-250°c.
לערבב בקערה את השמן, תבלינים, דבש, שום ולמרוח את שוק הטלה.
לפזר את עשבי התיבול, לכסות ולאחסן לילה במקרר.
למחרת לטגן בצל ב 2-כפות נוספות שמן זית עד להשחמה.
להוסיף ציר מרק עוף ויין, לבשל כ 2 דקות לאחר הרתיחה.
להניח את שוק הטלה בתבנית חסינת אש ולצקת את הרוטב מעל.
לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום 250°c .
לצלות כך כחצי שעה ולהנמיך את חום התנור 180°c..
לאפות את שוק הטלה שעתיים וחצי נוספות וכל 40 דקות להרטיב ברוטב שבתבנית בעזרת כף.
יתכן מאוד שלא יהיה מספיק רוטב, אפשר להוסיף עוד ציר עוף.
כתוספת מומלץ תפוח אדמה אפוי, בטטות אפויות או אורז מתובל בפטריות{יש במתכונים שלי}.
בתיאבון ושנה טובה.
מגיש: רינת ספיר
מקור: ביתי שלי
שתף את המתכון