הוראות הכנה
מרכיבים
1-שוק טלה נקי ושטוף
1-בצל גדול קצוץ
4-שיניים שום חצויות
2-גבעולים רוזמרין טרי
¼-כוס בזיליקום טרי וקצוץ
¼-כוס כוסברה טריה וקצוצה
2-גבעולים נענע טריה
4-כפות דבש
6-כפות שמן זית
½-כפית פלפל שחור גרוס
½-כפית מלח
1-כוס יין אדום
1-כוס ציר מרק עוף
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-250°c.
לערבב בקערה את השמן, תבלינים, דבש, שום ולמרוח את שוק הטלה.
לפזר את עשבי התיבול, לכסות ולאחסן לילה במקרר.
למחרת לטגן בצל ב 2-כפות נוספות שמן זית עד להשחמה.
להוסיף ציר מרק עוף ויין, לבשל כ 2 דקות לאחר הרתיחה.
להניח את שוק הטלה בתבנית חסינת אש ולצקת את הרוטב מעל.
לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום 250°c .
לצלות כך כחצי שעה ולהנמיך את חום התנור 180°c..
לאפות את שוק הטלה שעתיים וחצי נוספות וכל 40 דקות להרטיב ברוטב שבתבנית בעזרת כף.
יתכן מאוד שלא יהיה מספיק רוטב, אפשר להוסיף עוד ציר עוף.
כתוספת מומלץ תפוח אדמה אפוי, בטטות אפויות או אורז מתובל בפטריות{יש במתכונים שלי}.
בתיאבון ושנה טובה.
מגיש:
מקור: ביתי שלי
שתף את המתכון
