הוראות הכנה
מרכיבים
4 ירכי טלה , במשקל כ-500 גרם כל אחת, עם עצם
½ כוס שמן זית
1 בצל גדול , חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול, חתוך לעיגולים דקים
4 ראשי שום חצויים
שורש סלרי, חתוך לקוביות גדולות
שורש פטרוזליה חתוך לקוביות גדולות
½ כוס רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום
4 כפות דבש
6 עלי רוזמרין
רבע כפית טימין יבש
4 כדורי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס
מים לכיסוי התבשיל
אופן ההכנה
מזהיבים את ירכי הטלה עם שמן הזית בסיר גדול .
מוצאים מהסיר ומניחים בצד .
מטגנים את הבצל הגזר השום הסלרי ושורש הפטרוזליה בסיר, מוסיפים את הרסק עגבניות
ומטגנים כדקה נוספת .
מערבבים את היין עם הרוזמרין הדבש הטימין הפלפל האנגלי ועלי הדפנה מוסיפים לסיר ומערבבים קלות .
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס .
מסדרים בסיר את ירכי הטלה ומוזגים מים עד לכיסוי מבאים את התבשיל לרתיחה ומנמיחים את האש מבשלים על אש נמוכה כ שלוש שעות עם סיר מכוסה חלקית במכסה .
להגשה :
מסדרים בכל צלחת ירקות שורש , משעינים עליהם את ירך הטלה ויוצקים מעל את הרוטב .
בתאבון !
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
