חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל ירך טלה חגיגי לראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה עיקרית מנצחת בכל ארוחה חגיגית !
תבשיל ירך טלה חגיגי לראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה עיקרית מנצחת בכל ארוחה חגיגית !
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ירכי טלה , במשקל כ-500 גרם כל אחת, עם עצם
½ כוס שמן זית
1 בצל גדול , חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול, חתוך לעיגולים דקים
4 ראשי שום חצויים
שורש סלרי, חתוך לקוביות גדולות
שורש פטרוזליה חתוך לקוביות גדולות
½ כוס רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום
4 כפות דבש
6 עלי רוזמרין
רבע כפית טימין יבש
4 כדורי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס
מים לכיסוי התבשיל
אופן ההכנה
מזהיבים את ירכי הטלה עם שמן הזית בסיר גדול .
מוצאים מהסיר ומניחים בצד .
מטגנים את הבצל הגזר השום הסלרי ושורש הפטרוזליה בסיר, מוסיפים את הרסק עגבניות
ומטגנים כדקה נוספת .
מערבבים את היין עם הרוזמרין הדבש הטימין הפלפל האנגלי ועלי הדפנה מוסיפים לסיר ומערבבים קלות .
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס .
מסדרים בסיר את ירכי הטלה ומוזגים מים עד לכיסוי מבאים את התבשיל לרתיחה ומנמיחים את האש מבשלים על אש נמוכה כ שלוש שעות עם סיר מכוסה חלקית במכסה .
להגשה :
מסדרים בכל צלחת ירקות שורש , משעינים עליהם את ירך הטלה ויוצקים מעל את הרוטב .
בתאבון !
מגיש: עוזרד
מקור: אישי
שתף את המתכון