חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף אפוי בדבש על מצע פירות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב מעניין, ניחוח מדהים, בטעם של עוד, חגיגי והכי חשוב קל מאד להכנה. brמיוחד לראש השנה.
עוף אפוי בדבש על מצע פירות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שילוב מעניין, ניחוח מדהים, בטעם של עוד, חגיגי והכי חשוב קל מאד להכנה. brמיוחד לראש השנה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1-עוף שלם נקי ושטוף
2-תפוחי עץ גרנד
2-נקטרינות
2-שזיפים מסוג "סנטה רוזה"
2-אגסים
4-כפות דבש
4-כפות שמן זית
2-ענפים רוזמרין טרי
1-כפית שטוחה קינמון
½-כפית מלח
½-כפית פלפל לבן
1-כפית פפריקה מתוקה
1-כוס יין לבן
2-שיני שום פרוסות
אופן ההכנה
לערבב היטב בקערה, פפריקה, מלח, פלפל לבן, קינמון, רוזמרין, חצי מכמות שמן זית, חצי מכמות הדבש, שום, חצי מכמות היין .
לעסות את העוף בתערובת , לכסות ולהכניס למקרר לשעתיים. להוציא לעסות שוב ולהחזיר למקרר לשעתיים נוספות.
לקלף את הפירות ולחתוך לפלחים, לרפד בהם תבנית חסינת חום כמצע, להוציא את העוף מהמרינדה ולמרוח אותו בשמן זית ודבש הנותרים.
לצקת את חצי כוס היין הנותר מעל הפירות יחד עם המרינדה של העוף.
להניח את העוף מעל הפירות כך שהחזה למעלה.
לכסות ברדיד אלומיניום ולאפות בתנור מחומם מראש ל 250°c - כחצי שעה.
להנמיך את הטמפרטורה ל-180°c ,להפוך את העוף כך שהחזה כלפי מטה,לכסות שוב ולהחזיר לתנור לשעה נוספת.
להסיר את רדיד האלומיניום ולהחזיר לאפיה לעוד חצי שעה.
להגיש חם בתוספת תפוחי אדמה אפויים.
בתיאבון וחג שמח.
מגיש: רינת ספיר
מקור: שלי
שתף את המתכון