הוראות הכנה
מרכיבים
1-עוף שלם נקי ושטוף
2-תפוחי עץ גרנד
2-נקטרינות
2-שזיפים מסוג "סנטה רוזה"
2-אגסים
4-כפות דבש
4-כפות שמן זית
2-ענפים רוזמרין טרי
1-כפית שטוחה קינמון
½-כפית מלח
½-כפית פלפל לבן
1-כפית פפריקה מתוקה
1-כוס יין לבן
2-שיני שום פרוסות
אופן ההכנה
לערבב היטב בקערה, פפריקה, מלח, פלפל לבן, קינמון, רוזמרין, חצי מכמות שמן זית, חצי מכמות הדבש, שום, חצי מכמות היין .
לעסות את העוף בתערובת , לכסות ולהכניס למקרר לשעתיים. להוציא לעסות שוב ולהחזיר למקרר לשעתיים נוספות.
לקלף את הפירות ולחתוך לפלחים, לרפד בהם תבנית חסינת חום כמצע, להוציא את העוף מהמרינדה ולמרוח אותו בשמן זית ודבש הנותרים.
לצקת את חצי כוס היין הנותר מעל הפירות יחד עם המרינדה של העוף.
להניח את העוף מעל הפירות כך שהחזה למעלה.
לכסות ברדיד אלומיניום ולאפות בתנור מחומם מראש ל 250°c - כחצי שעה.
להנמיך את הטמפרטורה ל-180°c ,להפוך את העוף כך שהחזה כלפי מטה,לכסות שוב ולהחזיר לתנור לשעה נוספת.
להסיר את רדיד האלומיניום ולהחזיר לאפיה לעוד חצי שעה.
להגיש חם בתוספת תפוחי אדמה אפויים.
בתיאבון וחג שמח.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
