הוראות הכנה
מרכיבים
6-תפוחי אדמה גדולים,מבושלים חצי בישול בקליפתם
500-גרם פטריות שמפניון טריות,שטופות וקצוצות גס
2-בצלים גדולים קצוצים
¼-כוס שמן זית
1-כוס מים
צרור קטן -פטרוזילה טריה וקצוצה
½-כפית פלפל שחור גרוס
קורט- מלח
1-כף גדושה אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לחצות תפוחי אדמה ולרוקן את הפנים,לא עד הסוף,רק שיהיה עומק למילוי ולקצוץ את הפנים,להניח בכלי נפרד.
להניח כל סירה על רדיד אלומיניום,למלא במילוי הפטריות ולפזר מעל את תפוחי האדמה הקצוצים.
את קצוות רדיד האלומיניום לסגור כלפי מעלה כמנה אישית.
להניח בתבנית שטוחה את הסירות הממולאות ולאפות בתנור (180°c) במשך 40 דקות, לא לפתוח עד להגשה.
הכנת מילוי פטריות:
לטגן בצל קצוץ בשמן זית עד לשקיפות ולהוסיף פטריות,להמשיך לטגן עוד 10 דקות, לערבב.
להוסיף מלח, פלפל, אבקת מרק, מים ופטרוזיליה, להסיר מהאש.
בתיאבון וחג שמח.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
