הוראות הכנה
מרכיבים
20 שזיפים מיובשים מושרים במים למשך שעה
8 צלעות עגל חלב, בנתח אחד
70 גרם "מחמאה"
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שני שום קצוצות
1 גזר ,מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי, פרוס דק דק
3 כפות חומץ בין יין
כף טימין טרי או יבש
½1 כוס יין אדום יבש
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כף קמח
כף "מחמאה"
קורט קינמון
3 מסמרי ציפורן
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר ומניחים בצד למשך שעה .
ממיסים חצי מכמות המחמאה בסיר רחב וגדול ומוסיפים את שמן הזית .
מכניסים את נתח הבשר לסיר ומטגנים להשחמה [ סגירת הבשר ].
מוצאים את הנתח מהסיר למנוחה .
מוסיפים לסיר את שארית המחמאה ומטגנים את הבצל השום הגזר והסלרי ל 3 דקות בלבד .
מחזירים את נתח הבשר לסיר מוסיפים את היין והטימין מביאים לרתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ 45 דקות בסיר מכוסה .
מסננים את השזיפים ממי ההשריה ומוסיפים לסיר .
מוסיפים את מסמרי הציפורן לסיר ומבשלים כ 15 דקות נוספות .
מוצאים את הבשר והשזיפים מהסיר .
ממסים במחבת כף מחמאה ומעבירים לקערה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב .
מוסיפים למחבת כף מנוזל הסיר מערבבים היטב ומחזירים לסיר את כל תכולת המחבת
מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת סמיכות רצויה(כ 10 דקות)
חותכים את הנתח יפה ביין הצלעות ומגישים עם 2 כפות רוטב מעל ושזיפים.
בתאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
