חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלעות עגל בשזיפים ויין - לראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלעות עגל בשזיפים ויין - לראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
20 שזיפים מיובשים מושרים במים למשך שעה
8 צלעות עגל חלב, בנתח אחד
70 גרם "מחמאה"
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שני שום קצוצות
1 גזר ,מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי, פרוס דק דק
3 כפות חומץ בין יין
כף טימין טרי או יבש
½1 כוס יין אדום יבש
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כף קמח
כף "מחמאה"
קורט קינמון
3 מסמרי ציפורן
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר ומניחים בצד למשך שעה .
ממיסים חצי מכמות המחמאה בסיר רחב וגדול ומוסיפים את שמן הזית .
מכניסים את נתח הבשר לסיר ומטגנים להשחמה [ סגירת הבשר ].
מוצאים את הנתח מהסיר למנוחה .
מוסיפים לסיר את שארית המחמאה ומטגנים את הבצל השום הגזר והסלרי ל 3 דקות בלבד .
מחזירים את נתח הבשר לסיר מוסיפים את היין והטימין מביאים לרתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ 45 דקות בסיר מכוסה .
מסננים את השזיפים ממי ההשריה ומוסיפים לסיר .
מוסיפים את מסמרי הציפורן לסיר ומבשלים כ 15 דקות נוספות .
מוצאים את הבשר והשזיפים מהסיר .
ממסים במחבת כף מחמאה ומעבירים לקערה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב .
מוסיפים למחבת כף מנוזל הסיר מערבבים היטב ומחזירים לסיר את כל תכולת המחבת
מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת סמיכות רצויה(כ 10 דקות)
חותכים את הנתח יפה ביין הצלעות ומגישים עם 2 כפות רוטב מעל ושזיפים.
בתאבון!
מגיש: עוזרד
מקור: עצמי
שתף את המתכון