הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג(או מעט יותר) פילה בקר טרי
2-בצלים אדומים
5-שיני שום
10-יח' שזיפים יבשים
10-יח' תאנים יבשות
10-יח' משמשים יבשים
2-יח' אננס יבש
1-בקבוק יין אדום
2-ענפים רוזמרין טרי
1-כפית מלח בישול
½-כפית פלפל שחור/לבן גרוס
6-כפות שמן זית
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-200°c.
לצקת לסיר 4-כפות שמן זית ולהוסיף בצל פרוס לחצאי טבעות, לטגן כ-5 דקות.
להוסיף שזיפים מגולענים, אננס חתוך ל-4 -חתיכות, משמשים ותאנים. לערבב היטב ולאדות 5 דקות, להוסיף יין, חצי מכמות מלח ופלפל, להביא לרתיחה. להנמיך את האש ולהוסיף 5 שיני שום שלמות, ענפי הרוזמרין, לבשל 30 דקות עד שהיין מצטמצם.
להמליח ולפלפל את נתח הבשר,לחמם מחבת ו-2 כפות שמן זית,לטגן דקה מכל צד את הפילה כדי לסגור ואפות בתנור (200°c) כ- 30 דקות.
לצקת מעל רוטב פירות יבשים ויין, לעטוף ברדיד אלומינים ולהחזיר לתנור לאפיה 30 דקות נוספות ב-170°c .
לפרוס את הפילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ,להניח על אורז/מקרוני/תפוחי אדמה אפויים/פירה, לצקת מעל את הרוטב, לקשט בפירות שברוטב ולהגיש חם.
בתיאבון.
גמר חתימה טובה.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
