הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם
150 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
½ מיכל שמנת מתוקה
לעוגות
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
150 גר' חמאה
¾ כוס סוכר
4 ביצים
½ כוס קמח עוגה
אופן ההכנה
הקרם:
שמים את קוביות השוקולד בקערה.
מחממים את השמנת המתוקה בסיר מעל להבה בינונית עד לרתיחה
יוצקים מיד על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
מצננים קצת בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעה לפחות.
העוגות:
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר ומצננים מעט.
מקציפים ביצים ומוסיפים אותן לשוקולד תוך בחישה נמרצת.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
יוצקים לשקעי התבנית, רק עד 2/3 מגובהם ואופים במשך כ- 30 דקות (180°c ), עד שהעוגות מתייצבות.
מכבים את התנור אך משאירים את העוגות בתנור הכבוי כ- 10 דק' נוספות.
מוציאים מהתנור, מצננים ומחלצים מהשקעים.
ההרכבה:
חותכים בסכין חדה עיגול בקוטר של כ- 2 ס"מ מחלקן העליון של העוגות,
עד לעומק 2/3 מגובהן, מוציאים בזהירות את העיגול ומניחים בצד.
לוקחים כפית גדושה מהקרם ודוחסים לתוך השקע שנוצר בעוגות,
מכסים בעיגולים ששמרנו בצד ודחופים אותם קצת פנימה בכפית, כך שכיפת העוגה תיראה שלמה.
ההגשה:
מניחים את העוגות על צלחות הגשה ומחממים בתנור 2 דק'.
לחילופין, אפשר לחמם במיקרוגל, בעוצמה בינונית כדקה.
אפשר להגיש עם רוטב תותים ליד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
