חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגות שוקולד אישיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגות שוקולד אישיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם
150 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
½ מיכל שמנת מתוקה
לעוגות
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
150 גר' חמאה
¾ כוס סוכר
4 ביצים
½ כוס קמח עוגה
אופן ההכנה
הקרם:
שמים את קוביות השוקולד בקערה.
מחממים את השמנת המתוקה בסיר מעל להבה בינונית עד לרתיחה
יוצקים מיד על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
מצננים קצת בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעה לפחות.
העוגות:
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר ומצננים מעט.
מקציפים ביצים ומוסיפים אותן לשוקולד תוך בחישה נמרצת.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
יוצקים לשקעי התבנית, רק עד 2/3 מגובהם ואופים במשך כ- 30 דקות (180°c ), עד שהעוגות מתייצבות.
מכבים את התנור אך משאירים את העוגות בתנור הכבוי כ- 10 דק' נוספות.
מוציאים מהתנור, מצננים ומחלצים מהשקעים.
ההרכבה:
חותכים בסכין חדה עיגול בקוטר של כ- 2 ס"מ מחלקן העליון של העוגות,
עד לעומק 2/3 מגובהן, מוציאים בזהירות את העיגול ומניחים בצד.
לוקחים כפית גדושה מהקרם ודוחסים לתוך השקע שנוצר בעוגות,
מכסים בעיגולים ששמרנו בצד ודחופים אותם קצת פנימה בכפית, כך שכיפת העוגה תיראה שלמה.
ההגשה:
מניחים את העוגות על צלחות הגשה ומחממים בתנור 2 דק'.
לחילופין, אפשר לחמם במיקרוגל, בעוצמה בינונית כדקה.
אפשר להגיש עם רוטב תותים ליד.
מגיש: einavsl
מקור:
שתף את המתכון