חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרנץ' פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שמרים קלסית, מלאת פיתולים יפהפיים מבחוץ ומבפנים שמקורה באוסטרו-הונגריה. brצורת הקליעה המיוחדת יוצרת פיתולים וערבוב המלוי בפנים וגם כלפי חוץ.
קרנץ' פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שמרים קלסית, מלאת פיתולים יפהפיים מבחוץ ומבפנים שמקורה באוסטרו-הונגריה. brצורת הקליעה המיוחדת יוצרת פיתולים וערבוב המלוי בפנים וגם כלפי חוץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים למלית:
100 גרם פרג טחון טרי
1/3 כוס (75 מ"ל) חלב
גרידה מ-½ לימון גדול
50 גרם חמאה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כף פירורי עוגיות
החומרים לעוגה:
¾1 כוסות (250 גרם) קמח לחם (שטיבל מס' 2)
15 גרם שמרים יבשים
¼ כוס (50 גרם) סוכר
½ כפית מלח
½ כוס פחות 2 כפיות (100 מ"ל) מים
1 ביצה
75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
הכלים:
תבנית "אינגליש קייק" באורך כ- 28 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית.
אופן ההכנה
הכנת מלוי הפרג:
1. שמים את כל חמרי המלית, למעט פירורי העוגיות , בסיר בינוני כבד. מביאים לסף רתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת אחידה. מסירים מן האש, מוסיפים את הפירורים ומצננים צינון מלא בצד.
הכנת העוגה:
2. שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח בקערת מערבל ומערבלים, בעזרת הוו השטוח.
תוך הפעלת המערבל בהדרגה ובמהירות בינונית, מוסיפים את המים והביצה. לשים 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה עד שהבצק נפרד מבסיס הקערה ונדבק אל הוו. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה. מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-3 דקות עד שכל הקוביות נטמעות בתערובת. ממשיכים ללוש עוד 8-10 דקות, תוך כדי נקוי הדפנות מדי פעם, עד שכל החמאה נספגת פנימה. לשים עוד 1-2 דקות במהירות גבוהה, עד קבלת בצק רך מאד וקטיפתי שנדבק לקערה. מניחים את הבצק מעל למשטח מקומח ולשים ביד עוד 30 שניות.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ביריעת ניילון ומשהים בטמפרטורת החדר כשעה, עד להכפלת הנפח. מקמחים את הבצק ואת הקערה, עוטפים ביריעת ניילון ומתפיחים במקרר ללילה.
4. אופן ההרכבה:
דוחסים את הבצק באגרוף ומעבירים למשטח מקומח. מרדדים למלבן באורך 36 ס"מ וברוחב 28 ס"מ.
5. מורחים את מלית הפרג על המלבן בשכבה דקה ואחידה ומשאירים שוליים של ½1 ס"מ מכל הצדדים.
6. מגלגלים את המלבן מצדו הארוך לרולדה. חוצים את הרולדה לאורך כך שנוצרות 2 רצועות , קולעים אותן לצמה. פותחים קצת את הצד הפתוח עם המלית כלפי מעלה. מכווצים מעט את העוגה משני הצדדים (כדי להתאים לתבנית ולשמור על הגובה). מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מגיעה ל 2/3 גובה התבנית (לא עד הכפלת הנפח).
7. בינתיים מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°c ).
8. אופים כ-25 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב שחום (אם העוגה משחימה מדי במהלך האפייה, מכסים ברדיד אלומיניום רופף).
מצננים 10 דקות בתבנית על רשת, הופכים וממשיכים לצננן צינון מלא על הרשת.
מגיש: amitsur
מקור: אורן גירון, שף קונדיטור
שתף את המתכון