הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג קלמארי מנוקים וחתוכים לטבעות
300 גרם אטריות אורז דקות
⅓ כוס זנגביל כבוש חתוך לרצועות דקות
½2 כוסות בצל ירוק פרוס דק באלכסון
3 כוסות עלי כוסברה שלמים
1 פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק
שומשום שחור
לרוטב: ½ כוס שמן זית
½ כוס רוטב דגים
½2 כפות שמן שומשום
320 מ"ל מים
קליפה ומיץ מ-4 לימונים
אופן ההכנה
מביאים סיר מים גדול לרתיחה חזקה. מכניסים את הקלמארי לסיר ל-20 שניות בלבד. מוציאים את הטבעות ומעבירים לכלי עם מי קרח. מסננים ומניחים בצד. מניחים את אטריות האורז בקערה, מכסים במים רותחים ומניחים בצד לחמש עד עשר דקות עד שהאטריות רכות (טועמים מדי פעם לבדוק שהאטריות לא רכות מדי). מסננים, שוטפים ומשאירים את האטריות במסננת. מערבבים בקערה נפרדת היטב את כל מרכיבי הרוטב.
מניחים בקערה גדולה את האטריות, הקלמארי, הזנגביל, הבצל הירוק והכוסברה. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות עם הידיים תוך כדי זהירות לא למעוך את עלי הכוסברה.
מפזרים מעל פלפל חריף ושומשום שחור ומגישים.
מגיש:
מקור: מסעדת אורנה ואלה
שתף את המתכון
