הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי אדמה עם קליפה בהירה (הדוד משה וכו')
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
לרחוץ היטב את תפוחי האדמה עד לנקיון מושלם של הקליפה.
להניח את תפוחי האדמה בתבנית חסינת אש - רצוי על ניר אפיה.
בקערית קטנה, לערבב שמן זית, מלח ופלפל שחור.
להבריש את תפוחי האדמה במלית , מכל הצדדים.
להכניס לתנור אפיה בחום 150 מעלות למשך שעתיים ולאחר מכן להוריד את חום התנור ל120 מעלות בערך למשך עוד כשעתיים. ככל שזמן האפיה יהיה ארוך יותר, כך יצאו תפו"א נפלאים יותר.
יש להפוך אותם פעם אחת במשך האפיה.
ל"ממהרים" - ניתן לבשל את תפו"א 15 דקות לפני האפיה ובכך לקצר את כל התהליך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
