הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג בקר טחון
1 חציל גדול
1 בצל בינוני מגורר בפומפיה
4 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית שום כתוש
1 קופסא (250 מ"ל) עגבניות מרוסקות
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
קולים את החציל בתנור בחום של 200°c כ-40 דקות, כאשר מקפידים לסובבו מדי פעם. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מוציאים את בשר החציל, קוצצים אותו ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את כל יתר החומרים, למעט השמן והעגבניות המרוסקות. מערבבים היטב לקבלת מסה אחידה. צרים מהתערובת כדורונים קטנים.
מחממים את השמן במחבת רחבה . מניחים את הכדורונים בשמן ומטגנים היטב מכל הכיוונים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומעט מים ליצירת רוטב. מתקנים תיבול במעט מלח ופלפל לפי הצורך.
מגישים חם עם אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
