הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 תפוחי-אדמה גדולים ומאורכים
מעט שמן
בצל גדול חתוך לקוביות
מלח לטעם
1 כפית גבישי שום
פפריקה אדומה חריפה לטעם
2 כוסות מים
½1 כוסות עיסת בשר טחון ומתובל (כמו לקציצות)
כף פריזאית
סיר
תבנית אפייה חסינת אש
אופן ההכנה
1. קולפים את תפוחי-האדמה ומוציאים מתוכם כדורים גדולים בעזרת
כף פריזאית, במרחקים של 2 ס"מ זה מזה
2. שומרים את הכדורים
3. מזהיבים את הבצל בשמן בסיר שטוח, מוסיפים את התבלינים והמים
תוך בחישה מתמדת ומביאים לרתיחה
4. ממלאים כל גומה בתפוחי-האדמה בכפית גדושה ממלית הבשר
5. מכניסים לרוטב את תפוחי-האדמה הממולאים ואת הכדורים שהוצאו, מתוכם
6. משארית מלית הבשר צרים כדורים קטנים ומכניסים לתבשיל
7. יש להקפיד שהרוטב יכסה את כל התבשיל
8. מבשלים על להבה נמוכה מאוד בסיר מכוסה היטב עד שתפוחי-האדמה מתרככים
9. בתאבון
הערה: תבשיל זה אפשר לאפות בכלי חסין חום בתא אפייה בתנור
שחומם מראש, במשך כשעה בחום בינוני של 180°c במחצית השעה הראשונה יש לכסות
בנייר אלומיניום
מגיש:
מקור: מרכז ההדרכה תנובה
שתף את המתכון
