איך להכין אחת כזאת, שתהיה גם משויישת כהלכה, brגם רכה במיוחד וגם שוקולדית ברמות קשות br(וחוץ מזה אנחנו מזכירים: המתכון חזר, והוא כבר בפנים!) br br br brבענייני עוגת שיש אני החלטית: עליה להיות רכה ומתמסרת, ובשום אופן לא דחוסה וכבדה מדי. brלכן, בגרסה שלי, מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף, ומרוויחים רוך ואווריריות אין קץ. brאני יודעת, ההפרדה כרוכה בטרחה מסוימת, אבל תאמינו לי שלא הייתי מפצירה בכם לעשות את זה, אם לא הייתי חושבת שזה שווה, לגמרי, את התוצאה. brואם נדמה לכם שעוגת שיש זה כבר פאסה קצת, הניחו אותה, בסוף ארוחה, במרכז השולחן, brותראו באיזו אהדה (ולפעמים, נדמה לי, כמעט באנחת רווחה), היא מתקבלת אצל כולם - מבכיר מומחי היין שבהם ועד לתינוק הזעיר ביותר, brהאוחז בחלק החום בין ידיו הקטנות וממולל אותו בחדווה. br br brלמרות שבקשת פרווה אפשר להמיר ולהשתמש במחמאה
|
|
|
|
איך להכין אחת כזאת, שתהיה גם משויישת כהלכה, brגם רכה במיוחד וגם שוקולדית ברמות קשות br(וחוץ מזה אנחנו מזכירים: המתכון חזר, והוא כבר בפנים!) br br br brבענייני עוגת שיש אני החלטית: עליה להיות רכה ומתמסרת, ובשום אופן לא דחוסה וכבדה מדי. brלכן, בגרסה שלי, מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף, ומרוויחים רוך ואווריריות אין קץ. brאני יודעת, ההפרדה כרוכה בטרחה מסוימת, אבל תאמינו לי שלא הייתי מפצירה בכם לעשות את זה, אם לא הייתי חושבת שזה שווה, לגמרי, את התוצאה. brואם נדמה לכם שעוגת שיש זה כבר פאסה קצת, הניחו אותה, בסוף ארוחה, במרכז השולחן, brותראו באיזו אהדה (ולפעמים, נדמה לי, כמעט באנחת רווחה), היא מתקבלת אצל כולם - מבכיר מומחי היין שבהם ועד לתינוק הזעיר ביותר, brהאוחז בחלק החום בין ידיו הקטנות וממולל אותו בחדווה. br br brלמרות שבקשת פרווה אפשר להמיר ולהשתמש במחמאה
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לעיסה הבהירה:
5 ביצים, מופרדות
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה/מחמאה, מומסת ומצוננת קצת
1 כוס (140 גרם) קמח
¾1 שקיקים (14 גרם) אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
לעיסה השוקולדית:
150 גרם שוקולד מריר (אפשר פרווה)
100 גרם חמאה/מחמאה
2 כפות מים
½1 כפות אבקת קקאו
תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית "בבקה" גבוהה בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c). משמנים היטב את התבנית
2. העיסה הלבנה: שמים בקערת המערבל את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבהיק. מוסיפים לקצף, תוך שממשיכים להקציף במהירות אטית, את תמצית הווניל, החלמונים והחמאה המומסת. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, ידנית, בתנועות קיפול רחבות, עד שהעיסה אחידה והקמח נבלע לגמרי. יוצקים ½ מהעיסה לתבנית
3. העיסה השוקולדית: מחממים על הכיריים סיר עם מים ומניחים מעליו סיר נוסף או קערה חסינת חום, כך שתחתיתם לא תיגע במים. מניחים בסיר העליון את השוקולד, החמאה, המים ואבקת הקקאו ומחממים עד שהכול נמס ונוצרת משחה נוזלית. מסירים מהכיריים, מערבבים ומשהים לצינון קל. יוצקים את משחת השוקולד לעיסה הלבנה שנותרה בקערה ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת צבע חום אחיד
4. השילוב: יוצקים את העיסה על העיסה הבהירה שבתבנית ומערבבים בסכין או בכף, בתנועות סיבוביות אחדות בלבד, רק עד שנוצרת דוגמת שיש יפה. אופים 50-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא לח. מצננים קצת ומחלצים מהתבנית. מוכן
5. בתאבון
מגיש:
מקור: איילת הירשמן - שף של השבועון לאשה
שתף את המתכון
