הוראות הכנה
מרכיבים
½2 תפוחי עץ מסוג "גרנד" , קלופים ומגולענים.
½2 כפות מיץ לימון טרי
¾ כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (או "גולדן" של "סוגת")
175 גרם חמאה רכה , חתוכה לקוביות
3 ביצים מופרדות
175 גרם שקדים, טחונים דק
1 כפית אבקת אפייה
½1 כפות ברנדי תפוחים "קלבדוס"
אבקת סוכר לקישוט
החמרים לקצפת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר, מנופה
½1 כפות "קלבדוס" ( או ברנדי רגיל)
הכלים:
תבנית קפיצים בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בניר אפיה בתחתית
אופן ההכנה
1.פורסים תפוח אחד לפרוסות בעובי כ- 1/3 ס"מ (לקישוט למעלה). מניחים בקערה
קטנה , יוצקים 1 כף מיץ לימון , מערבבים ומניחים בצד.
פורסים את ½1 התפוחים הנותרים לפרוסות בעובי ¼ ס"מ. מניחים בקערה קטנה נפרדת ,
יוצקים את מיץ הלימון שנשאר , מערבבים ומפזרים מעל 1 כף מן הסוכר. מערבבים שוב ומניחים בצד עד לשימוש.
2. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (160°c).
3. מקציפים , בקערת המיקסר, בעזרת הוו השטוח ,את החמאה עם הסוכר שנותר, לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החלמונים , בזה אחר זה, ומקציפים לתערובת אחידה. מערבבים את אבקת השקדים עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת בערבוב איטי עד קבלת עיסה אחידה.
4. מקציפים את החלבונים , בקערת מיקסר נקייה אחרת, במהירות בינונית לקצף רך.
מגבירים את המהירות לבינונית גבוהה ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתערובת החמאה בשתי פעמים. מוסיפים את ה"קלבדוס". מסננים את הנוזלים מפרוסות ½1 התפוחים (בעובי ¼ ס"מ) מיבשים ע"י נייר סופג ומקפלים לתערובת העוגה. מעבירים את התערובת לתבנית ומישרים. מסננים ומיבשים את שאר פרוסות התפוחים ומקשטים את פני העוגה בצורה חופשית.
5. אופים (160°c) כ-80 דקות או עד שקיסם , הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש, והעוגה בגוון זהוב (אם העוגה נוטה להשחים מדי- לכסות ברדיד אלומיניום רופף). בגמר האפייה, להוציא מן התנור ולהעביר סכין קטנה בין העוגה והתבנית מסביב. לצנן צינון מלא בתבנית על רשת מתכת. לפזר אבקת סוכר על פני העוגה.
אפשר להגיש בטמפרטורת החדר, או חם עם קצפת בטעם "קלבדוס".
קצפת בטעם "קלבדוס":
מקציפים את השמנת בקערת המיקסר , במהירות בינונית עד קבלת קצפת רכה.מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולבסוף את ה"קלבדוס" ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
