הוראות הכנה
מרכיבים
6 דלעת אישית
½ ק"ג בשר טחון גס. אפשר לערבב עם בשר כבש.
½ קג בורגול , טחון גס. או אורז נקי ושטוף היטב
1 בצל , חתוך לקוביות קטנות.
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות לבישול ,ללא הקליפה , חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס כוסברה ופטרוזליה, קצוצות
4 שני שום, קצוץ
מלח. פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, בהרת. תבלינים לפי הטעם.
שמן זית
לרוטב: 1 רסק עגבניות בינוני 400 גרם, פפריקה מתוקה, מלח, שמן זית, חומץ ומים.
אופן ההכנה
לטגן את הבשר עם קצת שמן זית במחבת גדולה.
לפרור את הבשר היטב עם כף עץ, עד שהבשר יטוגן. להוסיף את הבצל והפלפל
לערבב מדי פעם. להוסיף את העגבניות,השום והתבלינים ולהמשיך לערבב. אם חסרים
נוזלים, אפשר להוסיף קצת מים, אבל לא הרבה. לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות עם מכסה
לא לשכוח לערבב כל כמה זמן.
להשרות את הבורגול במים רותחים (אם זה אורז לבשל אותו כ10 דקות במים)
בינתיים , לחתוך לכל דלעת את הראש ולשים בצד. לרוקן את הדלעת עם היד לשטוף היטב
את הדלעת מבפנים.
להוציא את המים מהבורגול לסחוט היטב ולהוסיף לבשר לערבב היטב ולהוריד מהאש
להוסיף את הכוסברה והפטרוזליה.
לבדוק תיבול להוסיף תבלינים במידת הצורך.
למלא כל דלעת להדק היטב את המילוי בתוך הדלעת ולכסות עם המכסים שהורדנו מהדלעת.
להניח בתבנית עמוקות ולצקת את הרוטב מסביב לדלעיות להוסיף מים לפחות ¾ מהתבנית.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בנוני גבוה ולאפות כ 1/2 שעה להוריד את החום לבינוני
נמוך ולהמשיך לאפות עוד כ-1/2 שעה אפשר לבדוק אם המילוי מוכן לאכילה.
להגיש לכל אחד בצלחת עם רוטב מסביב. אפשר לשים פפריקה חריפה לפי הטעם ברוטב.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
