חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דלעת ממולאת (הזן בטעם ערמונים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היום מוכרים במרכולים דלעיות קטנות עגולות שמתאימות למילוי ויש להן טעם ערמונים נהדר
דלעת ממולאת (הזן בטעם ערמונים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היום מוכרים במרכולים דלעיות קטנות עגולות שמתאימות למילוי ויש להן טעם ערמונים נהדר
הוראות הכנה
מרכיבים
6 דלעת אישית
½ ק"ג בשר טחון גס. אפשר לערבב עם בשר כבש.
½ קג בורגול , טחון גס. או אורז נקי ושטוף היטב
1 בצל , חתוך לקוביות קטנות.
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות לבישול ,ללא הקליפה , חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס כוסברה ופטרוזליה, קצוצות
4 שני שום, קצוץ
מלח. פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, בהרת. תבלינים לפי הטעם.
שמן זית
לרוטב: 1 רסק עגבניות בינוני 400 גרם, פפריקה מתוקה, מלח, שמן זית, חומץ ומים.
אופן ההכנה
לטגן את הבשר עם קצת שמן זית במחבת גדולה.
לפרור את הבשר היטב עם כף עץ, עד שהבשר יטוגן. להוסיף את הבצל והפלפל
לערבב מדי פעם. להוסיף את העגבניות,השום והתבלינים ולהמשיך לערבב. אם חסרים
נוזלים, אפשר להוסיף קצת מים, אבל לא הרבה. לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות עם מכסה
לא לשכוח לערבב כל כמה זמן.
להשרות את הבורגול במים רותחים (אם זה אורז לבשל אותו כ10 דקות במים)
בינתיים , לחתוך לכל דלעת את הראש ולשים בצד. לרוקן את הדלעת עם היד לשטוף היטב
את הדלעת מבפנים.
להוציא את המים מהבורגול לסחוט היטב ולהוסיף לבשר לערבב היטב ולהוריד מהאש
להוסיף את הכוסברה והפטרוזליה.
לבדוק תיבול להוסיף תבלינים במידת הצורך.
למלא כל דלעת להדק היטב את המילוי בתוך הדלעת ולכסות עם המכסים שהורדנו מהדלעת.
להניח בתבנית עמוקות ולצקת את הרוטב מסביב לדלעיות להוסיף מים לפחות ¾ מהתבנית.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בנוני גבוה ולאפות כ 1/2 שעה להוריד את החום לבינוני
נמוך ולהמשיך לאפות עוד כ-1/2 שעה אפשר לבדוק אם המילוי מוכן לאכילה.
להגיש לכל אחד בצלחת עם רוטב מסביב. אפשר לשים פפריקה חריפה לפי הטעם ברוטב.
מגיש: shoshig
מקור: אישי
שתף את המתכון