הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 קישואים עם הקליפה שטופים היטב ללא העוקץ
1 בצל גדול מקולף
1 תפו"א מקולף או בטטה
4-5 ביצים תלוי הגודל
1 כוס פרורי לחם או מצה
½ כוס שמן זית
צרור עלי פטרוזליה או שמיר או רוקט קצוצים דק כחצי כוס
מלח, ½ כפית אגוז מוסקט, ¼ כפית פלפל לבן , 1 כף אבקת מרק בטעם עוף .
אופן ההכנה
לגרד את הקישואים ותפו"א בקוצץ חשמלי עם דיסק לגירוד בגודל גדול (לא הדק)
לגרד את הבצל בדיסק הדק.
לסחוט את הירק קצת במסננת להוצאת הנוזלים.
להוסיף את הביצים, פרורי הלחם, התבלינים והפטרוזליה הקצוצה. לערבב ולהוסיף את השמן
לערבב היטב.
לצקת לתבנית משומנת היטב עם כ-¼ כוס שמן זית לפחות השמן צריך לצוף בתבנית
מסביב לבלילה.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בנוני באמצע התנור ,כשפשטידה מקבלת צבע
לכסות עם נייר אלומיניום ולהמשיך לאפות . לקראת סוף האפיה להוריד את הנייר
לבדוק אם הפשטידה מוכנה אפשר לנעוץ סכין או קיסם עץ .
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
