הוראות הכנה
מרכיבים
500-גרם גולש בקר פרוס לקוביות
2-כוסות עדשים חומים
1-בצל קצוץ
2-שיני שום קלופות
4-כפות שמן סויה/קנולה
1-גזר חתוך לקוביות קטנות
1-גבעול סלרי קצוץ
2-תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
צרור קטן-תערובת של שמיר, כוסברה, פטרוזילה קצוצים{מי שאינו אוהב אפשר לקשור בחוט ולא לקצוץ}
2-כפות אבקת מרק עום{פרווה}
מלח-לפי טעם
¼-כפית פלפל שחור
¼ כפית פלפל אדום חריף,יבש וטחון
1-כפית כמון
½-כפית כורכום
½-כוס איטריות דקות
אופן ההכנה
לשטוף קוביות גולש, לסנן ולטגן ב 2 כפות שמן בסיר שמכיל 5 ליטר עד להשחמה.
להוסיף עדשים שטופים ו-3 ליטר מים, להביא לרתיחה ולבשל שעה וחצי.
לטגן במחבת בצל, גזר ותפוחי אדמה , ב 2 כפות שמן כ 10 דקות ולהוסיף לסיר, להוסיף גם מים לפי צורך{המרק סמיך אבל לא נזיד}.
לתבל ולהמשיך לבשל 20 דקות נוספות, להוסיף איטריות וכעבור 5 דקות להסיר מהאש.
להגיש חם בתוספת לחם כפרי.
בתיאבון
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
