הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם חמאה
2 בצלים בינוניים/גדולים קצוצים
1-2 קופסת תירס משומר ללא הנוזלים
1 קופסת תירס משומר שריסקנו את תכולתו (כולל הנוזלים) בבלנדר
אבקת מרק עוף קנור
מלח, פלפל לבן
מים
1-2 כפות קורנפלור
2 ביצים טרופות
אפשרות: להוסיף גם מעט כורכום לחיזוק הטעמים
להגשה:
שמן סומסום
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר גדול .
מטגנים את הבצלים עד שהם הופכים לשקופים ורכים.
מוסיפים את התירס המשומר השלם, מערבבים ומטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את התירס המרוסק ומערבבים.
מתבלים באבקת המרק, המלח הפלפל הלבן ומערבבים.
מוסיפים מים (לי יוצא להוסיף בערך 2-3 ליטר מים) ומערבבים.
כשהמרק רותח , מערבבים את הקורנפלור, בכלי נפרד, במעט מים קרים ומוסיפים למרק, לסמיכות.
ברתיחה הבאה יוצקים את הביצים הטרופות לאט לאט, וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
להגשה: מעל המרק בצלחות האישיות ניתן להוסיף שמן סומסום ולבזוק מעט בצל ירוק קצוץ.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
