הוראות הכנה
מרכיבים
½ חב' אפונה יבשה נקיה ושטופה
1 בצל לבן קצוץ דק
2 גזר מקולף מגורד בפומפיה עבה
2 שיניי שום
2-3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
2-3 כפות שמן זית או קנולה
פלפל שחור,מלח לפי הטעם.
מים
אופן ההכנה
לחמם את השמן בסיר גבוה להוסיף את הבצל ולטגן קלות עד שיצא שקוף (לא שחום)
להוסיף העדשים והגזר לערבב ומיד להוסיף את המים והתבלינים.
להרתיח לבדוק תיבול ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שהאפונה נמסה במים
והמרק מסמיך , לבדוק תיבול .
להגיש עם פרוסות לחם, קרוטונים , או איטריות דקות.
אפשר לערבב לאחר הבישול עם מערבל ידני את המרק שיצא יותר חלק .
ניתן לשמור במקרר כיומים (לפני חימום שני יש לבדוק ולהוסיף מים לפי הצורך)
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
