הוראות הכנה
מרכיבים
3-4 בטטות מקולפים
300 גר דלעת ללא הקליפה
2 גזרים מקולפים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח,פלפל אנגלי,פלפל שחור,אגוז מוסקט ופפריקה מרוקאית חריפה.
3 שיני שום
שמן זית 1/4 כוס
לקישוט:גרעיני דלעת קלויים, שמנת צמחית או שמנת חמוצה של פעם. אפשר גם יוגורט.
מים
אופן ההכנה
לחתוך את הירקות לקוביות בנוניות
לחמם את שמן בסיר להוסיף את הירקות לטגן קלות ולהוסיף את המים והתבלינים
לבשל עד שהגזר רך . לטעום ולהוסיף טבלינים לפי הטעם .
בבלנדר ידני לרסק את המרק עד למרקם אחיד דייסתי.
להגיש חם בקערה ולפזר למעלה כף של שמנת וכמה גרעינים של דלעת קלויים
אפשר להגיש ליד רוטב טבסקו למי שאוהב יותר חריף.
המרק טוב לאותו היום בלבד.
אפשר לשחק עם כמות הדלעת הבטטות והגזר לפי מה שיש בבית.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
