הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 פלפלי "גמבה" אדומים, קלויים, קלופים וללא הגרעינים.
1 בצל בינוני, קצוץ
1 בטטה בגודל בינוני, קלופה וחתוכה לקוביות
1 שם שום קצוצה
2 גבעולי טימין טרי
1 ליטר מים מינרליים
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס שמן זית בתולי טהור
מלח ופלפל
קרוטונים מלחם לבן
אופן ההכנה
מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים שהופרשו בעת הניקוי ( מקליפות וגרעינים).
שומרים את הנוזלים שהופרשו בעת הניקוי.
חותכים את הפלפלים המנוקים לפיסות גדולות.
מחממים בסיר כבד 2 כפות מהשמן, ומאדים בו את הבצל והשום, בלי להשחימם.
מצרפים את הפלפלים, הבטטה והטימין.
יוצקים את המים ומביאים לרתיחה ומבשלים בחום נמוך כ ½ שעה ( או עד התרככות הבטטות).
ממליחים ומפלפלים
מוציאים את גבעולי הטימין, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים היטב.
מחזירים לסיר דרך מסננת דקה, מחממים בעדינות , בלי להביא לרתיחה,
מצרפים למרק את נוזלי הפלפלים הקלויים ששמרנו, ומערבבים לתוכו את קוביות החמאה הקרה באמצעות מטרף.
מסירים מיד מהכיריים, מתקנים תיבול.
יוצקים לצלחות ומזליפים כף של שמן זית בכל צלחת.
מגישים עם קרוטונים בקערה נפרדת.
מגיש:
מקור: ירחון שמנת
שתף את המתכון
