חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פלפלים קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זיווג של שמן זית ופלפלים קלויים מושלם גם במרק, שמקורו באיטליה.
מרק פלפלים קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זיווג של שמן זית ופלפלים קלויים מושלם גם במרק, שמקורו באיטליה.
הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 פלפלי "גמבה" אדומים, קלויים, קלופים וללא הגרעינים.
1 בצל בינוני, קצוץ
1 בטטה בגודל בינוני, קלופה וחתוכה לקוביות
1 שם שום קצוצה
2 גבעולי טימין טרי
1 ליטר מים מינרליים
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס שמן זית בתולי טהור
מלח ופלפל
קרוטונים מלחם לבן
אופן ההכנה
מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים שהופרשו בעת הניקוי ( מקליפות וגרעינים).
שומרים את הנוזלים שהופרשו בעת הניקוי.
חותכים את הפלפלים המנוקים לפיסות גדולות.
מחממים בסיר כבד 2 כפות מהשמן, ומאדים בו את הבצל והשום, בלי להשחימם.
מצרפים את הפלפלים, הבטטה והטימין.
יוצקים את המים ומביאים לרתיחה ומבשלים בחום נמוך כ ½ שעה ( או עד התרככות הבטטות).
ממליחים ומפלפלים
מוציאים את גבעולי הטימין, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים היטב.
מחזירים לסיר דרך מסננת דקה, מחממים בעדינות , בלי להביא לרתיחה,
מצרפים למרק את נוזלי הפלפלים הקלויים ששמרנו, ומערבבים לתוכו את קוביות החמאה הקרה באמצעות מטרף.
מסירים מיד מהכיריים, מתקנים תיבול.
יוצקים לצלחות ומזליפים כף של שמן זית בכל צלחת.
מגישים עם קרוטונים בקערה נפרדת.
מגיש: שרון שני
מקור: ירחון שמנת
שתף את המתכון