הוראות הכנה
מרכיבים
10-שוקי עוף
1-ק"ג בצק עלים מרודד
1-חציל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-בצל קצוץ
250-גרם פטריות שמפניון קצוצות גס{אפשר מקופסת שימורים}
¼-כוס שמן זית{לחלק בטיגון לפי צורך, חצילים סופגים שמן}
½-כפית כמון
½-כפית פפריקה מתוקה
¼-כפית פלפל שחור טחון
½-כפית מלח
¼--כוס יין לבן
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל- 200°c.
לשטוף את השוקיים, לייבש ולטגן ב מעט שמן עד להשחמה מכל הצדדים, להניח בכלי מרופד בנייר סופג להוסיף שמן ולטגן את קוביות החציל עד להזהבה, להעביר גם בכלי מרופד בנייר סופג.
לטגן את הבצל עד שיזהב ולהוסיף פטריות, להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב מידי פעם 10 דקות.
להוסיף חצילים, תבלינים ו-¼ כוס יין לבן, לערבב היטב, להסיר מהאש, לחלק ל-10 מנות.
לפתוח בצק עלים שהופשר כמה שעות לפני כן, ולחתוך ריבועים 15X15 ס"מ.
להניח במרכז הבצק חלק מהתערובת ובאמצע להניח שוק העוף כך שהעצם נישארת בחוץ.
לאסוף את קצוות הבצק מסביב לשוק ולקשור בעדינות בחוט.
לאפות 12-דקות{עד שהבצק יקבל צבע חום זהב} ב- 200°c.
להגיש בתוספת פירה/תפוחי אדמה או בטטות אפויים בתנור.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
