חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת חמוציות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מקורית וממש נפלאה, עם חמוציות יבשות חמצמצות-מתוקות ויוגורט, לא עשירה מדי ולא תאמינו- בלי אף ביצה! brהמרקם רך וקישוט של זיגוג לבן וחמוציות מלמעלה מעניק לה מראה כה אלגנטי, שלבטח ישדרג כל שולחן תה מסורתי של אחר הצהריים. br
עוגת חמוציות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מקורית וממש נפלאה, עם חמוציות יבשות חמצמצות-מתוקות ויוגורט, לא עשירה מדי ולא תאמינו- בלי אף ביצה! brהמרקם רך וקישוט של זיגוג לבן וחמוציות מלמעלה מעניק לה מראה כה אלגנטי, שלבטח ישדרג כל שולחן תה מסורתי של אחר הצהריים. br
הוראות הכנה
מרכיבים
190 גרם חמוציות יבשות
75 גרם (½ כוס ועוד 2 כפיות) צנוברים
100 גרם חמאה רכה
125 גרם (½ כוס ועוד 1 כף) סוכר חום, עדין עדיף "גולדן"
300 גרם (¼1 כוסות) יוגורט (3% שומן)
1 כפית תמצית וניל טהור
250 גרם (¾1 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
החומרים לזיגוג:
110 גרם (כ- 1 כוס) אבקת סוכר מנופה
2 כפות מיץ תפוזים , טרי ומסונן
הכלים:
תבנית "עוגה אנגלית" באורך 24 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
1.מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (160°c).
2. מורידים לכלי נפרד, 40 גרם חמוציות שלמות (לקישוט בסוף), את היתרה ( 150 גרם )קוצצים דק , בסכין חדה.
3. טוחנים את הצנוברים במיכל מעבד מזון , למשחה חלקה ומעבירים לקערה בינונית.
4. מערבלים מעט את החמאה עם הסוכר, בקערת המיקסר , בעזרת הוו השטוח , רק עד קבלת תערובת קרמית אחידה. מוסיפים את היוגורט והווניל, מקציפים , במהירות בינונית נמוכה, עד קבלת תערובת אחידה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה , מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים (בשתי מנות) לקערת המיקסר בבחישה, רק עד שהקמח נספג פנימה.
מקפלים פנימה את משחת הצנוברים והחמוציות.
5. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים (160°c) במשך כ-50 דקות, או עד שהעוגה תפחה, צבעה זהוב , וקיסם המוחדר פנימה במרכזה, יוצא נקי. מוציאים מן התנור ומצננים צינון מלא
בתבנית על רשת.
אופן הכנת הזיגוג:
6. מעבירים את העוגה למשטח עבודה. מערבבים במטרפה , בקערה בינונית, את אבקת הסוכר עם מיץ התפוזים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
7. מזלפים זיגוג, בעזרת כף, על העוגה בפסים בתנועת ימינה-שמאלה (כמו האות Z) באופן חופשי. הזיגוג נוזל לצדדים באופן טבעי ומכסה אותה חלקית.
8. מפזרים למעלה פס עבה של החמוציות השלמות שנותרו, מניחים בטמפרטורת החדר כ-1 שעה לייצוב.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון