הוראות הכנה
מרכיבים
190 גרם חמוציות יבשות
75 גרם (½ כוס ועוד 2 כפיות) צנוברים
100 גרם חמאה רכה
125 גרם (½ כוס ועוד 1 כף) סוכר חום, עדין עדיף "גולדן"
300 גרם (¼1 כוסות) יוגורט (3% שומן)
1 כפית תמצית וניל טהור
250 גרם (¾1 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
החומרים לזיגוג:
110 גרם (כ- 1 כוס) אבקת סוכר מנופה
2 כפות מיץ תפוזים , טרי ומסונן
הכלים:
תבנית "עוגה אנגלית" באורך 24 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
1.מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (160°c).
2. מורידים לכלי נפרד, 40 גרם חמוציות שלמות (לקישוט בסוף), את היתרה ( 150 גרם )קוצצים דק , בסכין חדה.
3. טוחנים את הצנוברים במיכל מעבד מזון , למשחה חלקה ומעבירים לקערה בינונית.
4. מערבלים מעט את החמאה עם הסוכר, בקערת המיקסר , בעזרת הוו השטוח , רק עד קבלת תערובת קרמית אחידה. מוסיפים את היוגורט והווניל, מקציפים , במהירות בינונית נמוכה, עד קבלת תערובת אחידה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה , מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים (בשתי מנות) לקערת המיקסר בבחישה, רק עד שהקמח נספג פנימה.
מקפלים פנימה את משחת הצנוברים והחמוציות.
5. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים (160°c) במשך כ-50 דקות, או עד שהעוגה תפחה, צבעה זהוב , וקיסם המוחדר פנימה במרכזה, יוצא נקי. מוציאים מן התנור ומצננים צינון מלא
בתבנית על רשת.
אופן הכנת הזיגוג:
6. מעבירים את העוגה למשטח עבודה. מערבבים במטרפה , בקערה בינונית, את אבקת הסוכר עם מיץ התפוזים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
7. מזלפים זיגוג, בעזרת כף, על העוגה בפסים בתנועת ימינה-שמאלה (כמו האות Z) באופן חופשי. הזיגוג נוזל לצדדים באופן טבעי ומכסה אותה חלקית.
8. מפזרים למעלה פס עבה של החמוציות השלמות שנותרו, מניחים בטמפרטורת החדר כ-1 שעה לייצוב.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
