הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 תפו"א דזירה (הסוג עם הקליפה האדומה סגולה) גדולים מקולפים
למילוי:
1 כוס אורז שטוף
1 בצל מגורד בפומפיה
1-2 כף רסק עגבניות
300 גרם בשר טלה, או בקר טחון
מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, אפשר במקום המלח 2-3 כפות אבקת מרק עוף.
לציר: שמן זית
מים ו2-3 כפות כורכום.
אופן ההכנה
לחלק לרוחב לשנים את התפו"א ,להוציא את התוכן עם כפית כך שיווצר כיס גדול.
לישר מהצד השני קצת את הפינה שהתפו"א ישב טוב בסיר .
הסיר צריך להיות מותאם לכמות תפו"א לא יותר גדול .
לערבב את האורז עם הבשר והתבלינים לחלק למנות לפי התפו"א ולדחוס לתוך התפו"א
עד לפתח ולישר עד השפה.
להכניס את המים בכמות שתגיע עד ל- ¾ לפחות מהתפו"א, להכניס גם שמן והכורכום לסיר להניח את התפו"א עם הפתח כלפי מעלה ולייצב אותם בסיר שלא יזוזו (אם נשאר מקום בסיר אפשר להכניס עוד תפו"א קלופים)
להרתיח על אש גבוה ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה עם כיסוי לבדוק כל פעם שנשארים נוזלים חצי מהסיר).
נשמר כיומים במקרר .
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
