הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות אורז לבן מבושל (ניתן כמובן גם אורז מלא)
2 בצלים חתוכים לקוביות דקות וקטנות.
2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה
1 גמבה אדומה גדולה חתוכה לקוביות קטנות מאוד.
צימוקים (לבחירה)
שבבי או פרוסות שקדים מולבנים קלויים
חופן שומשום קלוי
גרגירי חומוס מבושלים מקופסת שימורים או מהכנה עצמית.
מלח,פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עם שמן עד להשחמה.
2. מוסיפים גמבה וגזר מגורד, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
3. בינתיים מכינים אורז לבן: מטגנים מעט שמן במחבת, מוסיפים אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
4. מוסיפים מים רותחים ביחס של ¾1 כוסות מים רותחים על כל 1 כוס אורז, מוסיפים כפית גדושה מלח, מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד. מכסים את הסיר ומבשלים כ -17 דקות. מכבים את האש, מערבבים מעט את האורז, ומכסים את הסיר ומגישים לאחר 5 דקות.
5. בינתיים מחממים מעט מאוד שמן במחבת, מטגנים את השקדים עד להשחמה, מוסיפים שומשום למחבת ומשחימים גם אותו. ניתן להשחים גם במיקרוגל או בתנור.
6.מערבבים את האורז עם תערובת הגזר וכן עם השומשום והשקדים, לפני ההגשה מפזרים מעל את החומוס המבושל. (לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול)
אם ברצונכם להוסיף צימוקים, מבשלים אותם יחד עם הגזר והגמבה.
מגיש:
מקור: טובה צירקוס
שתף את המתכון
