הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
200-גרם חמאה מרוככת
3-חלמונים
¾-כוס סוכר
2-כפות מיץ סחוט של לימון
2-כוסות קמח תופח
¼-כוס שמנת מתוקה
למרנג:
3-חלבונים
¾-כוס סוכר
1-שקית סוכר וניל
4-כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
למריחה:
1-כוס ריבת תות שדה {אפשר בכל טעם אחר}
אופן ההכנה
לטרוף בקערת המערבל, חמאה והסוכר במשך דקה ולהוסיף חלמונים, מיץ לימון, שמנת מתוקה ואת הקמח, לערבב היטב עד שלא יהיו גושים.
לרפד בנייר אפיה תבנית קפיצית 24 ס"מ ולשטח את הבצק, לאפות בתנור מחומם ל 170°c במשך 25 דקות.
להקציף את החלבונים במהירות גבוהה לקצף יציב, להוסיף סוכר וסוכר וניל, את הפודיג ולהמשיך להקציף 3 דקות נוספות.
למרוח את הבצק האפוי בריבה ולפזר מעל את המרנג על כל השטח, להחזיר לתנור ולאפות ב160°c במשך 25 דקות.
לצנן ולפרוס לריבועים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
