הוראות הכנה
מרכיבים
¼ כוס אורז
2 כוסות מים
קורט מלח
1 בצל קצוץ דק
3-4 שיני שום כתושות
מעט שמן לטיגון
עגבניות אדומות ועסיסיות חתוכות לקוביות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מבשלים בסיר המרק את האורז עם המים והמלח, עד שהוא הופך להיות רך מאד, אפילו דייסתי מעט. מניחים בצד.
מטגנים בסיר גדול את הבצל והשום בשמן, עד שהם מתרככים.
מוסיפים את קוביות העגבניות ומאדים על אש קטנה כ-10 דקות.
מניחים מסננת מעל סיר האורז ושופכים לתוכה את תערובת העגבניות.
מועכים את התערובת בתוך המסננת, כך שרק המיץ שלה (שהוא בעצם רוטב העגבניות המסונן ) עובר אל הסיר.
מערבבים היטב את רוטב העגבניות המסונן עם האורז, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מחממים שוב מספר דקות על האש... ואוכלים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון
