הוראות הכנה
מרכיבים
1-כרוב מסולסל{אפשר רגיל }
500-גרם בקר טחון טרי
1-בצל גדול
½-כוס אורז
2-שיני שום
צרור קטן של:-פטרוזיליה וכוסברה
1-כף אבקת מרק עוף
½-כפית מלח
½-כפית פלפל שחור
1-כפית פפריקה מתוקה
1-כפית כמון
¼-כפית פלפל חריף יבש וטחון
1-כף רסק עגבניות
2-כפות שמן לטיגון
לרוטב:
2-כפות רסק עגבניות
קורט- מלח
1-כפית סוכר
2-עגבניות
5-כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
אני מכירה שתי דרכים כדי לרכך את הכרוב , 1-להקפיא כרוב 24 שעות ולהפשיר במקרר 24 שעות נוספות..2-להכניס כרוב לסיר בישול ולצקת מים עד לכיסוי, להביא לרתיחה, להנמיך הלהבה, לרכך כמה דקות ולקלף עלה עלה{רק את העלים הגדולים}.
לבחור באחת משתי הדרכים ולרכך כרוב, בעזרת סכין להסיר למעלה חלק קשה וזה מוכן למילוי.
לטחון או לקצוץ דק את הבצל, שום והירק, להוסיף לבקר הטחון, להוסיף רסק, תבלינים, אורז ולערבב היטב, להניח שעה במקרר.
להכנת הרוטב: להוסיף למים רותחים סוכר, מלח ורסק עגבניות, לערבב היטב.
למלא עלי כרוב בכף מלא מהמילו, לגלגל, לסגור מכל הצדדים ולהדק.
לסדר את העלים הממולאים בסיר רחב בצפיפות ולצקת שמן.
לחתוך עגבניות ל 6 ולסדר מעל הכרוב הממולא.
לצקת מעל את הרוטב ולבשל על להבה נמוכה שעה ורבע עד שעה וחצי כשהסיר מכוסה אבל נשאר פתח קטן.
להגיש חם.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: אמי היקרה
שתף את המתכון
