הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת ספגטי
פירות ים:
12 שרימפס קלופים
8 קלמרי, חתוך לטבעות
8 ראשי קלמרי
8 מולים שחורים
למרינדה:
100 מ"ל סויה
100 מ"ל חומץ בן יין אדום
60 מ"ל שמן סומסום
30 מ"ל מים
כף סוכר
שן שום קצוצה דק
מעט ג'נג'ר טרי, קלוף ומגורד על פומפיה
כף רוטב צ'ילי מתוק
רוטב שמנת:
מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה
2 מיכלים שמנת חמוצה (רגילה)
50 גרם חמאה
מלח
פלפל
כף מרק פטריות(מומלץ, לא חובה) אני מעדיפה מלח גס
עירית קצוצה
אופן ההכנה
ספגטי:
מכינים כהוראות היצרן
פירות הים:
1. מכניסים את פירות הים למים רותחים עם קמצוץ מלח, למשך דקה וחצי, מסננים ומכניסים למי קרח.
2. מוציאים ממי הקרח ומכניסים לתוך המרינדה מחכים מספר דקות על מנת שהטעמים יספגו.
רוטב שמנת:
1. שמים השמנת החמוצה והמתוקה בסיר קטן
2. מוסיפים את יתר הרכיבים וממיסים את החמאה, הכל על אש קטנה ותוך בחישה
3. חשוב להקפיד שהרוטב לא מגיע לרתיחה (להוריד מהאש רגע לפני) משום שאז השמנת
מתוקה תתפרק
4. כדאי לצקת מיד לאחר ההכנה (כשעדיין חם) על פסטה שבושלה מראש
5. להוסיף מעל קצת עירית קצוצה ולערבב הכל יחד
6. תאבון
7. אפשר לקשט בחצאי עגבניות שרי
מגיש:
מקור: ביאטריס
שתף את המתכון
