חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את הלביבות למדתי להכין כשהייתי תלמידה בכיתה ו' ומאז אני לא משנה את המתכון. brטעימות ומתובלות, קל להכין וחנוכה מתקרבת, אז זה הזמן להזכר ולהנות מהן. br
לביבות תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את הלביבות למדתי להכין כשהייתי תלמידה בכיתה ו' ומאז אני לא משנה את המתכון. brטעימות ומתובלות, קל להכין וחנוכה מתקרבת, אז זה הזמן להזכר ולהנות מהן. br
הוראות הכנה
מרכיבים
4-תפוחי אדמה גדולים ומקולפים
1-בצל גדול
4-ביצים
2-כפות גדושות קמח תופח
1-כף אבקת מרק פטריות{אפשר עוף,פרווה}
¼-כפית פלפל גרוס
מלח לפי טעם
1-כפית פטרוזיליה יבשה{תבלין}
½-כפית פפריקה מתוקה
½-כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
לגרר בפומפיה גסה תפוחי אדמה ולסחוט עד כמה שאפשר מהנוזלים.
לגרר גם בצל ולהוסיף לתפוחי האדמה.
לתבל ולהוסיף קמח תופח, ביצים ולערבב היטב.
לחמם מחבת גדולה וכבדה, לצקת חצי מכמות השמן, לחמם.
בעזרת כף גדולה להניח 6 עיגולים שווים מהבלילה{לא תמיד יוצא ממש עיגול,לא נורא} ולטגן בשמן חם -3-2 דקות מכל צד על להבה בינונית עד שצבע הלביבות יהיו חומות.
להוסיף למחבת את השמן הנותר ולחזור על אותה פעולה עם שאר הבלילה.
להניח בכלי הגשה מרופד בנייר סופג.
להגיש חם.
חג שמח ומלא אור לכל בית ישראל.
מגיש: רינת ספיר
מקור: מורה לכלכלת בית
שתף את המתכון