הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
150 גרם (כוס אחת) קמח
100 גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
קורט סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון
החומרים למלית:
750 גרם עלי תרד שטופים ונקיים, קצוצים גס
מעט שמן זית
1 כף נענע קצוצה
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
50 גרם גבינה "פטה"
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
1. להכנת הבצק מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומפעילים רק עד שמתקבל כדור בצק.
מרדדים לעלה ומרפדים את תחתיתה ושוליה של התבנית. מקפיאים לפחות 2 שעות.
2. מחממים את תנור האפייה ל-200°c ואופים את הבצק הקפוא במשך 10 דקות, או עד שמזהיב קלות.
3. בינתיים מכינים את המלית:מאדים את התרד במעט שמן זית, רק עד שהעלים מתרככים והנוזלים מתאדים. מוסיפים את הנענע.
4.טורפים את הביצים עם השמנת , הגבינה והתבלינים ,בקערה, לתערובת אחידה. מוסיפים את התרד המאודה והנענע ומעבירים לתוך הקילטית האפויה. מנמיכים את החום ל- 180°c ואופים כ-40 דקות.
מגיש:
מקור: השף: בן עמי ברטיני
שתף את המתכון
