הוראות הכנה
מרכיבים
30 גרם מרגרינה או חמאה
1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים
1 כוס חלב
1 כפית מלח
3 כפות קמח
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת.
150 גרם גבינת "קשקבל" מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
1 מיכל שמנת חמוצה
3 ביצים
קורט מלח
החומרים לזרייה:
¼ כוס צנוברים
חופן קצח
תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
ממיסים את המרגרינה (או החמאה) בסיר בינוני, מוסיפים את התרד, החלב והמלח ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים (כ-10 דקות), מוסיפים את הקמח, בוחשים 3 דקות ומסירים מן הלהבה.
מוסיפים את הגבינה הבולגרית מערבבים ומשטחים בתבנית המשומנת.
מערבבים את גבינת ה"קשקבל" המגורדת , השמנת, הביצים והמלח ויוצקים מעל תערובת התרד שבתבנית. אופים כ- 20 דקות. בוזקים על המאפה את הקצח והצנוברים ואופים 20 דקות נוספות.
מגיש:
מקור: באדיבות סנפרוסט
שתף את המתכון
