הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פסטה מסוג "פנה"
5 ליטר מי מלח
1 כפית גדושה חוטי זעפרן
2 כפות מים רותחים
4 כפות שמן זית
1 כף קליפת לימון מגורדת
30 גרם חמאה
מלח ופלפל
1 גזר גדול, קלוף ומגורד דק
1-2 כפות סוכר
חצי כוס שמנת לבישול 15%
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. משרים את חוטי הזעפרן במים רותחים במשך 5 דקות.
3. מחממים את שמן הזית והחמאה במחבת רחבה או בווק ומוסיפים את כל יתר החומרים למעט השמנת.
4. מאדים 5 דקות. מוסיפים את השמנת וכשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומיד מעבירים לווק עם הרוטב הרותח. מקפיצים בשתי כפות תוך חימום, עד שהפסטה סופגת ניחוח, צבע וטעם עשיר (כ-5 דקות).
5. מזליפים מעט מיץ לימון, מעטרים בבצל ירוק או עירית, קצוצים ומגישים מיד חם, כתום, קטיפתי ומתקתק.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: נירה רוסו ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
