חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה בשמנת וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה בגיוון מעניין."חם, כתום, קטיפתי ומתקתק"(לפי נירה רוסו)
פסטה בשמנת וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה בגיוון מעניין."חם, כתום, קטיפתי ומתקתק"(לפי נירה רוסו)
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פסטה מסוג "פנה"
5 ליטר מי מלח
1 כפית גדושה חוטי זעפרן
2 כפות מים רותחים
4 כפות שמן זית
1 כף קליפת לימון מגורדת
30 גרם חמאה
מלח ופלפל
1 גזר גדול, קלוף ומגורד דק
1-2 כפות סוכר
חצי כוס שמנת לבישול 15%
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. משרים את חוטי הזעפרן במים רותחים במשך 5 דקות.
3. מחממים את שמן הזית והחמאה במחבת רחבה או בווק ומוסיפים את כל יתר החומרים למעט השמנת.
4. מאדים 5 דקות. מוסיפים את השמנת וכשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומיד מעבירים לווק עם הרוטב הרותח. מקפיצים בשתי כפות תוך חימום, עד שהפסטה סופגת ניחוח, צבע וטעם עשיר (כ-5 דקות).
5. מזליפים מעט מיץ לימון, מעטרים בבצל ירוק או עירית, קצוצים ומגישים מיד חם, כתום, קטיפתי ומתקתק.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: נירה רוסו ידיעות אחרונות
שתף את המתכון