חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שזיף ומשמש ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שזיף ומשמש ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג משמש יבש
½ ק"ג שזיף יבש
½ ק"ג בשר בקר מעורב עם קצת שומן כבש
1 כוס עלי נענע.
50 גר צנובר קצוץ
1 בצל סגול
½ כפית קינמון
½ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית גרגרי כוסברה טחון
½ כפית כמון טחון
½ כפית אניס טחון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 ביצה טריה
2 כפות פרורי לחם
לרוטב:
1 בצל סגול קצוץ דק
2 כוסות ציר מרק עוף( אפשר לעשות מאבקת מרק אבל להוסיף גם ¼ כוס שמן קנולה)
1 כפית כורכום טחון
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
4 שיני שום קצוץ דק
3 כפות דבש
2 כפות קורנפלור מהול בכוס מים קרים
50 גרם מחמאה
לקישוט 50 גר אגוזים שבורים מטוגנים
אופן ההכנה
להכניס את הפירות היבשים לקערה עם מים להשריה עד שיתנפחו כ-4 שעות
לגלען את השזיפים בעדינות ע"י חתך לאורך , להרחיב פתח במשמש עם האצבע .
לערבב את הבשר עם החומרים להכניס למקרר לחצי שעה.
להכין כדורים קטנים לפי הכמות של הפרי היבש (בגודל של זית גדול) משאר הבשר שנשאר
להכין כדורים קטנים עגולים ולהניח בצד .
להכניס בעדינות כל כדור לאחד מהפירות ולהניח על המגש.
להכין את הרוטב:
לטגן קלות את הבצל עם המחמאה עד שיצא שקוף בלבד להוסיף את המרק והתבלינים ולבשל עד לרתיחה להוסיף את הדבש ולערבב.
להכניס את הממולאים לסיר ומעל את הכדורים שנשארו במידה ואין מספיק נוזלים אפשר
להוסיף עוד מרק או מים רותחים.
לבשל עד לרתיחה נוספת ואז להקטין את האש ולבשל עם מכסה עד שהנוזל יצטמצם לרבע . לטעום ולשפר את הטעם . להוסיף את הקורנפלור לבשל עוד כ 10 דקות ולכבות את האש.
להגיש חם או קר עם קערה של אורז לבן. לפזר אגוזים מטוגנים מלמעלה.
מגיש: shoshig
מקור: אישי
שתף את המתכון