חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי בשר ממולאים שום ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני מאוד אוהבת שום לכן לקחתי מתכון מנצח לקציצות ושידרגתי קצת.... brמאוד פשוט ומאוד ממומלץ לאוהבי השום.
כדורי בשר ממולאים שום ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני מאוד אוהבת שום לכן לקחתי מתכון מנצח לקציצות ושידרגתי קצת.... brמאוד פשוט ומאוד ממומלץ לאוהבי השום.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קג' בשר בקר טחון מעורבב עם שומן כבש
1 ביצה טרופה
חצי בקבוק בירה לבנה בטמפרטורת החדר
שני ראשי שום
1 בצל לבן גדול
1 כוס מים רותחים
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
פפריקה חריפה
מלח
פלפל
אופן ההכנה
הקציצות:
מפרידים וקולפים את שיני השום עד שמתקבלת ערימה יפה של שיניים.
מוסיפים לבשר הטחון פלפל, מלח, פפריקה חריפה וביצה טרופה ומערבבים.
עוטפים כל שן שום בבשר הטחון כך שמתקבלות קציצות והבשר מכסה את השן מכל הכיוונים.
מניחים את כל הכדורים בצלחת ומכניסים למקרר לרבע שעה.
אם נשארו שיני שום אפשר מאוחר יותר להכניס אותן שלמות לרוטב.
הרוטב:
שופכים לתוך סיר גדול את הבירה ומביאים לרתיחה.
קוצצים את הבצל דק, מוסיפים לבירה אחרי שרתחה ומבשלים כעשר דקות. אם נשארו שיני שום אפשר להכניס אותן שלמות יחד עם הבצל.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר ביחד עם כוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
כאשר רתח מכניסים את הכדורים אחד אחד לסיר תוך כדי סידורם כך שכל הכדורים יהיו מכוסים ברוטב.
מבשלים מכוסה על אש קטנה למשך 40 דקות לערך או עד שהכדורים מוכנים.
השום בתוך הקציצות יהיה רך, טעים ויתן ארומה עשירה לתבשיל.
אפשר להגיש מעל אורז, פסטה או סתם בתור קציצות.
בתאבון
מגיש: yael kopper
מקור: שדרוג מתכון של סתבא
שתף את המתכון