הוראות הכנה
מרכיבים
1 קג' בשר בקר טחון מעורבב עם שומן כבש
1 ביצה טרופה
חצי בקבוק בירה לבנה בטמפרטורת החדר
שני ראשי שום
1 בצל לבן גדול
1 כוס מים רותחים
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
פפריקה חריפה
מלח
פלפל
אופן ההכנה
הקציצות:
מפרידים וקולפים את שיני השום עד שמתקבלת ערימה יפה של שיניים.
מוסיפים לבשר הטחון פלפל, מלח, פפריקה חריפה וביצה טרופה ומערבבים.
עוטפים כל שן שום בבשר הטחון כך שמתקבלות קציצות והבשר מכסה את השן מכל הכיוונים.
מניחים את כל הכדורים בצלחת ומכניסים למקרר לרבע שעה.
אם נשארו שיני שום אפשר מאוחר יותר להכניס אותן שלמות לרוטב.
הרוטב:
שופכים לתוך סיר גדול את הבירה ומביאים לרתיחה.
קוצצים את הבצל דק, מוסיפים לבירה אחרי שרתחה ומבשלים כעשר דקות. אם נשארו שיני שום אפשר להכניס אותן שלמות יחד עם הבצל.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר ביחד עם כוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
כאשר רתח מכניסים את הכדורים אחד אחד לסיר תוך כדי סידורם כך שכל הכדורים יהיו מכוסים ברוטב.
מבשלים מכוסה על אש קטנה למשך 40 דקות לערך או עד שהכדורים מוכנים.
השום בתוך הקציצות יהיה רך, טעים ויתן ארומה עשירה לתבשיל.
אפשר להגיש מעל אורז, פסטה או סתם בתור קציצות.
בתאבון
מגיש:
מקור: שדרוג מתכון של סתבא
שתף את המתכון
