חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פחזניות שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איזה קינוח....חגיגה
פחזניות שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איזה קינוח....חגיגה
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גרם חמאה או מרגרינה
300 מ"ל חלב (אפשר גם מים)
כוס קמח
½ כפית מלח
4 ביצים
למלית:
מכל שמנת להקצפה
4 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
ביצה
חצי כפית תמצית וניל
60 גר' שוקולד שבור
לזיגוג : ( לא חובה)
50 גרם שוקולד
20 גרם חמאה
אופן ההכנה
לבצק:
1.שמים את החמאה ואת החלב בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים ביחד את הקמח ואת המלח וטורפים עד שנוצר בצק חלק שנפרד מדפנות הסיר, מסירים מהאש וממשיכים לטרוף עוד כדקה, מוסיפים ביצה וממשיכים כל הזמן לטרוף עד שהביצה נבלעת ,מוסיפים את הביצה השניה וממשיכים לטרוף עד שהבצק אחיד.
2. ניתן להעביר את הבצק לשק זילוף ולזלף 24 פחזניות או בעזרת 2 כפות עושים כדורים בקוטר 4 -5 סמ' ,מניחים על תבנית מרופדת ומשאירים 3-4 סמ' רווח.
3.אופים כ 30 דקות בחום בינוני.
4.מוצאים את התבנית ועם סכין חדה עושים חתך לכל פחזנית ומצננים.
למלית:
1.יוצקים את השמנת לסיר קטן ומוסיפים 2 כפות סוכר מחממים עד לכמעט רתיחה.
2. שמים 2 כפות סוכר ,קורנפלור וביצה בקערה קטנה וטרפים עד שהופך להיות אחיד,מסירים את התערובת שמנת מהאש ויוצקים תוך כדי טריפה מתמדת אל תערובת הביצה , מחזירים את הכל לסיר על האש וטורפים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה מאד! מסירים מהאש מוסיפים וניל ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
3.שמים את המלית בקערה מכסים בניילון נצמד כדי שלא יהיה קרום ומצננים.
4.כאשר התקרר לערבב שוב ולשים את התערובת לשק זילוף ולהכניס לכל פחזנית.
זיגוג:
בסיר קטן לערבב עד שנמס ולהכניס קצה פחזנית לשוקולד.
לקרר כשעה ולאכול!
מגיש: ira masler
מקור:
שתף את המתכון