הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
100 גרם חמאה או מרגרינה
300 מ"ל חלב (אפשר גם מים)
כוס קמח
½ כפית מלח
4 ביצים
למלית:
מכל שמנת להקצפה
4 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
ביצה
חצי כפית תמצית וניל
60 גר' שוקולד שבור
לזיגוג : ( לא חובה)
50 גרם שוקולד
20 גרם חמאה
אופן ההכנה
לבצק:
1.שמים את החמאה ואת החלב בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים ביחד את הקמח ואת המלח וטורפים עד שנוצר בצק חלק שנפרד מדפנות הסיר, מסירים מהאש וממשיכים לטרוף עוד כדקה, מוסיפים ביצה וממשיכים כל הזמן לטרוף עד שהביצה נבלעת ,מוסיפים את הביצה השניה וממשיכים לטרוף עד שהבצק אחיד.
2. ניתן להעביר את הבצק לשק זילוף ולזלף 24 פחזניות או בעזרת 2 כפות עושים כדורים בקוטר 4 -5 סמ' ,מניחים על תבנית מרופדת ומשאירים 3-4 סמ' רווח.
3.אופים כ 30 דקות בחום בינוני.
4.מוצאים את התבנית ועם סכין חדה עושים חתך לכל פחזנית ומצננים.
למלית:
1.יוצקים את השמנת לסיר קטן ומוסיפים 2 כפות סוכר מחממים עד לכמעט רתיחה.
2. שמים 2 כפות סוכר ,קורנפלור וביצה בקערה קטנה וטרפים עד שהופך להיות אחיד,מסירים את התערובת שמנת מהאש ויוצקים תוך כדי טריפה מתמדת אל תערובת הביצה , מחזירים את הכל לסיר על האש וטורפים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה מאד! מסירים מהאש מוסיפים וניל ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
3.שמים את המלית בקערה מכסים בניילון נצמד כדי שלא יהיה קרום ומצננים.
4.כאשר התקרר לערבב שוב ולשים את התערובת לשק זילוף ולהכניס לכל פחזנית.
זיגוג:
בסיר קטן לערבב עד שנמס ולהכניס קצה פחזנית לשוקולד.
לקרר כשעה ולאכול!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
