חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחים עם פירורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מעולה שניסיתי היום ואני משתפת אותכם בו עם הערות אישיות שלי בסוגריים
עוגת תפוחים עם פירורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מעולה שניסיתי היום ואני משתפת אותכם בו עם הערות אישיות שלי בסוגריים
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
1 וחצי כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
1 כף שמנת חמוצה (לא היה לי שמנת לכן הוספתי כ- 2 כפות מים)
מלית:
10 תפוחי עץ גרנד סמית הירוקים החמוצים קלפוים נקיים מגולענים וחצויים לרבעים ואז יש לפרוס דק
2/3 כוס סוכר (אני אישית השתמשתי בסוכר חום)
1 וחצי כפיות קינמון (אני אישית הסתפקתי ב- 1 כפית)
מיץ מחצי לימון
3-4 כפות פרורי עוגיות- מה שיש בית - אפילו פתי בר פשוט
לפרורים:
½ כוס סוכר
70 גרם חמאה רכה
¾ כוס קמח רגיל
½ כפית קינמון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים לא גס ולא דק מדי
אופן ההכנה
יש להתחיל עם הכנת המלית מאחר והיא צריכה להתקרר .
לאחר שניקיתם את התפו"ע, חציתם אותם ופרסתם דק שימו בסיר מעל שימו את הסוכר קינמון ומיץ הלימון .מבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים וכל הנוזלים מתאדים לחלוטין.
יש לצנן היטב
בזמן שהמלית מתקררת, מחממים תנור חום 170 מעלות ומכינים את הבצק. לשים מכל החומרים יחדיו בצק אחיד ופריך שוטחים על תבנית קפיצית 26 ששומנה מראש יש מספיק בצק על מנת לכסות מעט מן הדפנות של התבנית מעל הבצק מפזרים פרורי עוגיות וזאת- על מנת שהמלית לא תחלחל פנימה ותעשה מהבצק שלנו עיסה ....
מעל הפרורים שוטחים יפה יפה ואחיד את התפו"ע המבושלים.
הכנת הפרורים:
לוקחים את כל חומרי הפרורים מערבבים עם כף וכעת בעזרת 2 ידיים - עד ליצרת פרורים גסים .
מפזרים את הפרורים על שכבת התפו"ע ומכניסים לתנור לכ- 40 דקות ועד שהפרורים זהובים
מגיש: m73
מקור: KOKI המקורית
שתף את המתכון