הוראות הכנה
מרכיבים
7 תפוחי עץ ירוקים (חמוצים) , קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות
3 שזיפים כהים (קשים) , מגולענים וחתוכים לקוביות
2 אגסים (קשים) , קלופים , מגולענים וחתוכים לקוביות
1 כוס צימוקים כהים (במקום Blueberries )
1/3 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
1 כפית גרד עדין של קליפת לימון
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
צפוי:
1 כוס פתיתי שבולת שועל ("קוואקר")
3 כפות סוכר חום
¼ כוס קמח
75 גרם חמאה רכה (או "מחמאה", למתכון פרווה)
½ כפית קינמון טחון
כליםף
תבנית פיירקס 30X20 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c (טורבו).
להכניס את חתיכות הפירות השונים ,לקערה בתוספת צימוקים כהים, סוכר, גרד לימון, ומיץ הלימון ולערבב היטב לספיגת הטעמים. לערבב, בקערה נפרדת, את חמרי הצפוי ולערבב לתערובת אחידה. להעביר את תערובת הפירות לתבנית הפיירקס ולישר בעזרת מרית פלסטית. לפזר מעל את תערובת הצפוי (עדיף לפורר ולפזר ביד)בשכבה אחידה על הפירות.
לאפות (180°c,טורבו) במשך 55 דקות . להוציא ולקרר על רשת.
בתיאבון!.
מגיש:
מקור: דליה בן אשר
שתף את המתכון
