הוראות הכנה
מרכיבים
לקניידלך:
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
אחד וחצי כוסות מים רותחים
2 כפות שמן
כף מלח
כפית פלפל שחור
כפית אבקת אפיה
חופן פטרוזליה
למרק:
12 כנפיים
12 גרונות עוף
3 גזרים קלופים וחתוכים
2 קישואים קלופים וחתוכים
2 בצלים שלמים קלופים
3 תפו"א חתוכים לקוביות בינוניות
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה
מלח פלפל שחור
אבקת מרק עוף או ציר עוף ביתי
אופן ההכנה
בסיר הראשון של הקניידלך ממלאים מים ומביאים לרתיחה.
בקערה שופכים פנימה את הקמח מצות, ושתי כפות השמן, ומערבבים בידיים, מוסיפים את המלח והפלפל ואבקת האפיה, ולאחר מכן אוספים את הקמח כמו בהכנת קוסקוס בידיים כדי שכל הקמח מצות יוכל להיות עטוף בשמן ובתבלינים
מפרידים את הביצים ומוסיפים לקמח את החלמונים {הצהוב} ומערבבים היטב, כאן אין צורך להשתמש בידיים, לאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים מערבבים ונותנים לבצק לנוח, בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף לבן ונוקשה, לאחר כ-3 ד' בערך מוסיפים את החלבונים לבצק, וכאן משתמשים בידיים כי כף לא תצליח לקפל את הקצף לבצק. החלבונים נותנים את קלילותם לקניידלך.
לאחר מכן נותנים לבצק לנוח כ 3 ד' נוספות, בינתיים מוסיפים צרור פטרוזליה למים הרותחים, מרטיבים את הידיים ומתחילים ליצור כדורים קטנים, בגודל של כדור פינג פונג קטן , אל דאגה הם תופחים, לאחר שהבצק נגמר, מכסים את הסיר חלקית, וממניחים את האש לאש קטנה- בינונית, ונותנים לקניידלך להתבשל כ- 30 ד'
בסיר של המרק, שמים את הירקות, הירק, הגרונות, הכנפיים, ממלאים במים ומביאים לרתיחה מוספים אבקת מרק עוף מכסים חלקית, ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות והבשר יתרככו,
לאחר שהקניידלך מוכן, וגם המרק יש להעביר בעדינות את הכדורים לסיר המרק כולל מי הבישול עם הפטרוזליה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רחליטה
שתף את המתכון
